måndag 26 oktober 2009

Drömmar om våren!

Bilder och datorer är ett helt underbart sätt att kunna drömma sig tillbaka till olika händelser som man vill "återuppleva" eller bara påminnas om och längta till:) Vårbilder kan man ju sitta och titta på och riktigt "känna" dofterna av. Först ut/upp av alla är nog vintergäcken som man nästan ligger på knä och klappar lite för man blir så glad.
Sedan poppar de upp lite pö om pö, krokusar, nunneört och blåsippor. Svavelpionen är helt ljuvlig när den står som små sagoväsen med ludna mössor.
Forsytian är i sitt vackraste flor. Man försätter sig nästan i trans över en bild med hur det börjar att gro och spira i rabatterna, denna bild är från den 7 april i år.
Det går oerhört fort nu. Denna bild nästan exakt en månad senare 8 maj.
Att sedan få stå och köra näsan i gullregnet är lycka;)
Det är nog avsaknaden av färger under nästan 5 månader som gör att man blir euforiskt lycklig när det skira gröna börjar att visa sig på våren. Att det inom bara några veckor blir en fullständig explosion av färger gör det hela ännu mer underbart.

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Visst är det bra med bilder på datorn. Härligt när man kan drömma sig till våren och njuta av alla bilder.
  Det är säkert så som du säger, när det börjar att grönska så blir man lycklig.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Ja det är tur att vi har våra bilder så vi kan minnas allt fint nu när det så trist väder. Vilken underbar bild på gullregnet! Ha det bra nu! / Irene

  SvaraRadera
 3. Visst längtar man till våren. Men snart så.
  Svavelpion vilken lyckans ost som har en sådan .De verkar svåra att få tag på. Jag har försökt få tag i en men inte lyckats ännu.

  Gullregnet är ju fantastiskt fint.
  Vad är det för träd du har på din header?
  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Det är bokharabinda som klättrar i en gammal fläderbuske. Svavelpioner kan man kanske lättast få tag i på STA:s växtmarknader då är de visserligen inte så stora men å andra sidan inte heller så dyra:)

  SvaraRadera
 5. Åh, nu fick du mig att börja längta... Fast egentligen är jag så himla förtjust i den här årstiden - det är nu man gör räkenskaper för året som gått. Det som gått åt skogen kan man glömma och istället planera för något mycket bättre. För nog är det så att vi trädgårdsmänniskor har lite svårt att njuta av nuet och istället envist blickar framåt hela tiden...
  En svavelpion önskar jag mig högt, hoppas jag får tag i en under nästa år!
  PS. Tack för alla berömmande ord om mina foton - jag är faktiskt nybörjare med min kamera och har fortfarande inte lärt mig några andra inställningar än "auto" =)

  SvaraRadera
 6. Åh, vad jag längtar ett antal måndader framemot. Jag är ingen höstmänniska. Vad snyggt med stenkantningen av rabatterna! Jag är stentokig!!

  SvaraRadera