tisdag 27 oktober 2009

En strålande oktoberdag i Marstrand!

Åkte ut till Marstrand idag för att hälsa på min moster o morbror. Ett strålande väder gjorde att vi beslutade oss för att gå en promenad i Marstrandsbergen. Ja, vi säger så fast det inte är några berg i ordets rätta bemärkelse utan vindpinade saltstänkta klippor:). Det var roligt för jag har inte gått där på nästan 20 år.
Solen glittrade i havet och det var nästan ljummet i vinden svårt att tro att vi nästan är inne i november. Vi gick moster o jag runt hela ön faktiskt, det är så fina stigar att gå på fast det på vissa ställen kanske kan vara svårt för både handikappade och människor med barnvagn. Nu är det ju tur att vi varken var det ena eller använde det andra så det gick alldeles utmärkt:) Om man tittar till vänster (utanför bilden) låångt ut så ligger Hamneskär med 'Pater Noster' .
Vänder man sig om så ser man fästningen och smedjan (det lilla till vänster) från baksidan.
Så här fint har man bundit samman klipporna så att man kan ta sig fram. Ljuvligt med vinden i ansiktet och doften av hav.
När vi hade gått över de små broarna på förra bilden kommer man fram till 'Skallens' fyr det lilla vita till vänster i horisonten är Åstol, lite till höger om fyren ligger Dyrön.
Vi fortsätter och kommer så småningom fram till 'Nålsögat' ett mycket passande namn på en oerhört smal passage genom berget, nästan lite läskigt att gå där. Men man får ju offra sig, inte varje dag man passerar nålsögat hehe.
Så är vi då framme på "framsidan" igen och ska gå en bit bort på kajen för att ta färjan tillbaka till Koön. Det tog oss nästan exakt 2 timmar, nu ska det bli gott med middag. Fiskgryta och potatis mums.

4 kommentarer:

 1. hmmm,,, fiskgryta, det alltid gott!
  Bohuslän skärgård är så vackert även på hösten.

  Ha en trevlig kväll

  SvaraRadera
 2. Åh vad fint! Jag vill också ut och promenera! Minns hur jag älskade nålsögat när jag var lite... men kanske mest att stanna vid karamellbutiken på hemvägen..haha :)

  SvaraRadera
 3. Åh så vackert, har aldrig farit till Marstrand, men nu vill jag verkligen dit!

  SvaraRadera
 4. Ohh Marstrand har jag inte varit sedan 1976 tror jag att det var. Minns att det var otroligt vackert där och kul med borgen.
  Fin lövbild i nästa inlägg visst är hösten vacker?
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera