fredag 30 september 2016

En upplevelse!

 I natt blåste det rejält och regnade, ytterligare 15 mm kan nu läggas till de 60 som kom natten till igår så nu är det blött så det förslår :) Vi bestämde oss för att åka till Stenungsund och titta på utställningen Traveler :) Utställningen är inne i Vattenfalls bergrum där de delat av en del för denna utställning glaskonstnären Kjell Engman ställer ut men även andra konstnärer är representerade. De är Tommy TC Carlsson, Larissa Stenander, Sten Yngve Johansson och Pontus Ersbacken & Berth Volund Johansson. Här är vi på väg ner till det stora rum där alla glaskonstverk fanns. Både till höger o vänster fanns olika konstnärer o konstverk representerade.
 Dessa fantastiska verk har Pontus Ersbacken gjort ( hoppas att jag sätter rätt konstnär på verken)


 Denna tredimensionella tavla av en ballong fastsatt med ett snöre var så otroligt skickligt gjord att man nästan ville känna på snöret o ballongen :) Tommy TC Carlsson är pappa till dessa som fanns i olika färger.......
 ........ även till den här, fantastisk!
 Så kom vi då fram till det stora bergsrummet där ljuset, alla glasskulpturer och musiken förmedlade en helt magisk känsla. Klicka upp bilden så ser ni alla sagolikt vackra "ballonger" i taket :) Så vackert!


 


 Bilderna får tala för sig själva.

 På väg tillbaka till utgången tittade vi närmare på Berth Volund Johanssons smideskonst, nu hade ögonen vant sig lite mer vid ljuset här inne :)

Entreavgiften var frivillig och det var även parkeringsavgiften, klart att man betalade en slant :) Är så glad över att vi gick för det var en upplevelse utöver det vanliga :) Har ni möjlighet att se utställningen så passa på ni kommer inte att ångra er. Den håller på till den 16 oktober.

5 kommentarer:

 1. Dit skall vi. Bra att det är så nära.
  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Vilken utställningslokal! Bara den är ju en upplevelse i sig. Och så alla spännande verk! Varför är det så långt till Västkusten?
  Trevlig helg!
  Laila

  SvaraRadera
 3. Vilken spännande utställning det verkar vara. Synd att jag nog inte kommer ha tid... för det hade varit spännande.

  Trevlig helg! Carina

  SvaraRadera
 4. Jisses så mycket vackert! Undrar om inte sôstera mi´vill ha ett besök snart?
  Ha´t himla gôrgôtt i höstsola
  Nina

  SvaraRadera
 5. Så maffigt, hade ingen aning om detta. Ska försöka hinna dit, tack för tipset.
  //Helene

  SvaraRadera