lördag 10 september 2016

Kvävande omfamning........

 .......... får Rhododendronbuskarna stå ut med varje sensommar/höst. Lite mer och hårdare för varje år ;)
 Vissa syns knappt under långa bläckfiskliknande tentakler med undersköna lysande röda blommor.
Humlorna tumlar runt som berusade av nektar och kan inte bestämma sig för vilken blomma de ska välja av alla de otaliga som erbjuds :) 
Tänk som vi kämpade för att få eldkrassen (Tropaeolum speciosum) att rota sig i denna rabatt, planterade efter konstens alla regler men nähä då, så när vi hade gett upp vann jag en planta en höst och visste inte var jag skulle plantera den så jag krafsade bara upp lite jord med handen och tryckte ner plantan i rabatten, hoppades att den skulle kunna klättra upp mot berget i bakkant. Våren kom men ingen planta kom, men året därpå minsann :) Fast inte där jag planterat den, nej den kom upp på ett helt annat ställe men jag var överlycklig :) Nu gräver vi av helt andra orsaker i samma rabatt, denna gång för att försöka att hindra en alltför invasiv spridning ;) Vackert är det och kanske har inte Rhododendronen ont av den men det var inte riktigt så här vi hade tänkt oss att denna ljuvligt vackra blomma skulle bete sig :) Aldrig blir det som man tänkt! :)

6 kommentarer:

 1. Å, så vackert. Jag längtar tills mina revor visar sådan blomprakt.

  SvaraRadera
 2. Jisses vad avundsjuk jag blir.... har inte lyckats få den o ta sig........
  Ha´t himla gôrgôtt i höstvärmen
  Nina

  SvaraRadera
 3. Tycker bara lite synd om dig som fått en så invasiv eldkrasse i trädgården. Vacker!
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Otroligt! Vilket fyrverkeri av blommor i en fantastisk färg! Väldigt fina friska blad har den också vad jag kan se. Undrar om eldkrassen kan tänka sig att klättra på nätstängsel också, inte bara på rhodisar? I så fall måste jag verkligen skaffa ett gäng!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. På mitt förra ställe, för över tio år sedan, hade jag eldkrasse. De är speciella med sin intensitet i blomfärg och dessutom fina blad.
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Visst är det en härlig "omfamnare" den där eldkrassen. Har man fått den att trivas så har man den för alltid!
  Ha't! /Anja

  SvaraRadera