måndag 26 september 2016

Rostigt o blålila!

 Nu är det inte många löv kvar på Ornäsbjörken, efter denna torka så ligger det mesta i rabatterna nedanför, ser nästan ut som att marken är täckt av rost :) Vackert på ett vemodigt vis.
 Rostfärgen finns också på en hel del Rhododendron,  på den här t.ex där både bladskaften (tror det heter så :)) o de nya bladen är indumenterade i den underbaraste av rostfärger :) Namnet är R. proteoides 'Web´s Bee'.
 En annan Rhododendron som dock inte är "rostig" är lilla söta R. saluense ssp. chameunum. Den blommar nu med blålila blommor till dessa insekters stora förtjusning :) Klicka upp bilden så ser ni, vet inte riktigt vad det är för sort av insekt  :)
Blålila är också Clematis 'Ashva' en väldigt blomvillig  men lite svagväxande klematis som jag är mycket förtjust i :) Den har här vävt in sig lite i en klematis som jag tyvärr inte har namnet på men som är en betydligt mer starkväxande sort så det är väl snarare den som vävt in sig i 'Ashva' :)

3 kommentarer:

 1. Visst är hösten vemodets tid....vackert och lite sorgligt.
  Din klematis 'Ashva' är verkligen fin!

  Ha't! /Anja

  SvaraRadera
 2. Ludna rhododendron en favorit här! och den blåblommande är ju jättesöt, visste faktiskt inte att det fanns sådana som blommar så här sent!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om den normalt brukar blomma så här sent Laila men det är flera av våra Rhoddar som blommar om nu om än väldigt lite ;)

   Radera