måndag 19 september 2016

Årets första innemöte :)

 Igår var det dags för höstens första innemöte med STA BoD, det är alltid så härligt att träffas igen efter sommaren :) Alla härliga goa trädgårdsmänniskor som man kan skratta och prata med :) Vinst bordet var som vanligt spännande att kolla in, jag vann en skogsvallmo och en perenn begonia och på entrébiljetten vann jag till min stora lycka två lökar av krolliljan 'Chameleon'.
 Årets första föredragshållare var finaste Ester Klerfors, hon visade bilder och berättade om sin underbara mormorsträdgård :) Nu blev jag ännu mer sugen på att besöka denna ljuvliga trädgård, hoppas att det kan bli nästa år :)
 Innan mötet var vi först och åt en god middag på Laxbutiken i Ljungkile ( vi unnar oss det emellanåt :)) och därefter åkte vi till Nisses Växter där vi köpte ljung. Man blir helt hagalen men vi nöjde oss med 16 st, två av varje :) De hade erbjudandet "Ta 4 betala för 3" så det nappade vi ju naturligtvis på :)
 Det var till den här rabatten i första hand som vi köpte men några fick plats på ett annat ställe :) Lite svårt att se dem (ni får klicka upp bilden) men lite syns de bland alla björklöv hehe.
 De två i framkant är Calluna vulgaris 'Lena', egentligen hade jag tänkt att plantera dem två o två men tror att det blir bäst så här så inte ljungen tar över sedan :)
 Detta är 'Silver Knight'
Den här lilla tyckte jag var så himla söt, inte så hög som de andra och den heter 'Sister Anne' 
Två vårljung köpte vi också Erica carnea  'Nathalie', trevligt att få lite vårfägring också :) Den får jag visa till våren :)

I dag skulle min pappa ha fyllt 88 år, plockade en bukett blommor i trädgården och så åkte jag o mamma till minneslunden där vi satt en stund. Fattar inte att det snart är ett år sedan han gick bort :(

4 kommentarer:

 1. Av höstens sta-föredrag var det just detta jag gärna hade lyssnat på men kunde tyvärr inte komma. Istället har jag ett finfint armband;-) Kul att du vann några av krolliljorna - men både du och Göran brukar ju ha mer än tur.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Grattis till krolliljorna! Och så många fina ljungsorter du hittade! Måste ge mig ut på ljungjakt!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Läser att det blev en riktigt bra start med STA, med goa vänner och riktigt fina vinster, speciellt krolliljorna som ju är riktiga favoritväxter. Vet inte hur 'Chameleon' ser ut så det ska jag gå in och kolla på nätet. Spännande. Det är något speciellt med ljung och du har verkligen hittat fina sorter. Får också ge mig ut och "botanisera" för att få lite höstfägring snart. Det har liksom inte blivit av för det känns fortfarande som sommar och än blommar sommarblommor och annat. Men vattna och vattna och vattna .... verkar vara den här sommarens och höstens melodi.
  Allt Gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Älskade ljung! Hur gjorde du? Klippte du upp rotklumpen innan plantering? Britta skriver i sin bok att man ska göra det, men jag tycker det svårt att veta hur mycket man ska rufsa till den i så fall. De jag köpte i Kiekeberg i våras var unga och hade "vanliga" rötter, men jag undrar hur det är om man köper nu.
  Vilka vinster! Vi hade också vårt första möte i veckan, men jag var ensam med barnen och kunde inte gå.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera