onsdag 28 september 2016

Hemmablind:)

Efter en fantastisk sensommar med sol o värme ut över det vanliga men också en otrolig torka kom det i natt regn :) Det blev ett rejält oväder som väckte mig mitt i natten med åska o blixtar och blåst och ett regn som fullständigt dånade, idag på morgonen  kollade jag regnmätaren och jag förstod varför det hade dånat :) 60 mm! Solen sken dock som vanligt men det var fortfarande blåsigt och liite svalare. Efter en tur till simhallen och lite träning i bassängen åkte jag hem. Stannade till vid  båtplatsen i Myggenäs och än var det många båtar i vattnet även om en o annan tagits upp för säsongen. När jag stod där med solglittret i vattnet slog det mig hur otroligt vacker min lilla del av världen är :)
 Gröna ängar.........
 ......... och betande kreatur.
 Havet ser jag nästan hela tiden till höger om mig på min väg hem. Jag är lyckligt lottad som kan se detta varje dag, tyvärr blir man hemmablind men ibland "kommer jag ihåg" att verkligen se mig omkring :)
 Lite senare på eftermiddagen sken solen inte lika starkt men lika vacker var naturen ändå :) Tog bilen och körde ca 3 minuters bilväg hemifrån, ville fota lite mer :) De kommande vyerna har jag fotat många gånger vid olika årstider men jag tröttnar aldrig :)
 


 En del träd har börjat få höstfärger, eller så har de bara gulnat av torkan som var.
 Här är det ekar i höstfärger som klänger sig fast i bergsskrevor.
Olika nyanser av grönt, lite höstfärgat, vatten o blå himmel. Jag bor vackert i min lilla del av världen :) Som Louis Armstrong sjöng - What a wonderful world!

4 kommentarer:

 1. Verkligen vackert!
  Jag har ingen direkt vacker natur runt mig för det finns inte så mycket kvar, tyvärr, i Stockholmsförorterna, men jag har min trädgård!
  Jag kan bli lika hemmablind här och inte tycka det är fint alls...
  Men så emellan varven skärper jag mig och blundar för det som inte är bra och njuter av resten!

  Veronica

  SvaraRadera
 2. 60 mm! Otroligt! Antar att trädgården sade tack!
  Så fina omgivningar du har. Själv har jag blivit allt bättre med åren på att stanna upp och njuta av landskapet här och alla skiftningar och anblickar.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Ja, man blir lätt hemmablind. Sverige är verkligen fantastiskt vackert och Bohuslän är nog vackrast av allt, eller kanske det är Norrland :-) Otroligt fina bilder. Inom mig finns alltid en liten del som längtar till vår kära västkust där jag tillbringade många somrar som barn. 60 mm, ojoj, då behöver du inte vattna mer :-) Skönt tänker jag som, måste jag erkänna, ledsnat på att dra fram vattenslangen denna otroligt vackra men torra sommar.
  Allt Gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Oj,oj så fint! Vi bor lite allesammans i en världsdel med underbar natur hyggligt nära. Som sagt:
  Man får inte vara hemmablind :-)!
  Särskilt nu, när så många inte har något hem alls är det inte helt fel att förstå hur priviligerad man är. Du förstår och ser det! Då är det dig väl unt :-)!

  Ha det gott! /Anja

  SvaraRadera