tisdag 3 juli 2012

Vet att jag är knäpp!

 Innan jag visar och berättar om vårt nya projekt så måste jag visa er den här pionen 'Nippon Beauty' heter den och den blommar för första gången i år:)) Är riktigt glad att vi köpte den:) Men för att återgå till vad vi hållit på med i två dagar mellan rensning och annat så............
 Här under eken precis innan portalen till kärleksstigen, har vi haft ytterligare ett "fulhörne" har stört mig enormt på denna plätt där det inte vill växa något mer än ogräs (beror väl på eken) lite växer det där   men inte alls så att det ser fint ut:(
 Här är ett foto från från kärleksstigen - klicka gärna upp bilderna så kan ni se eländet bättre:) Visst ser/såg det för hemskt ut?
 Jag vet att jag är knäpp men jag ÄLSKAR GRUS!!!!!!!!! Finns nog inget som jag för tillfället är så förtjust i:) De växter som verkligen växte där - hosta, Poligonatum multiflora, Miskanthus sinensis 'Malepartus' och en onamnad Astilbe de fick stå kvar sedan lade vi matta med hål för växterna och så på med grus:) Delade av med en stock bakom eken och där ska Göran ha mer rhododendron och lite annat:) Blev väldigt nöjd, ser mycket mer "ordentligt" ut om ni förstår vad jag menar:)
Här en bild från andra hållet. Skulle vilja ha något utplacerat i gruset men vet inte vad ännu. Tänkte först på att flytta ner min japanska stenlykta men den står så fint där den står så det får bli något annat, får se vad vi kan hitta på:)

9 kommentarer:

 1. Oj, vilken skillnad! Jättefint blev det!

  SvaraRadera
 2. Superfint och verkligen inte knäppt! Varför inte lägga dit ett skulpturalt stenblock eller två så har du en japansk trädgård!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Aldrig sett någon fulhörna hos dig, men visst har du fått till det bra. Det tycker jag.
  Superfin pion!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Verkligen kanonfint. Vilket lyft. Någon fin järnstol kanske med någon fin dyna;)Kram/Fia.

  SvaraRadera
 5. Så otroligt snyggt det blev, absolut en klar förbättring. Grattis.

  Ha det gott,kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Oj så snyggt det blev!! Låt det vara som det är nu, jag tycker det blev stilrent och växter framträder fint...sen gillade jag hjulen dina'
  ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Kanonfint! Jag tycker att grus många gånger framhäver växterna, speciellt bladen och dess färger, så du gör rätt i att förändra där det ändå är svårt med växtligheten.
  Fin pion, önskar verkligen att jag hade haft plats för fler pioner!

  Är som alltid, avis på alla som är lediga när det är fint väder :) men i går funderade jag på att ta ledigt fredag, och ha en hemma dag..... jo, det blir nog så :) kram :)

  SvaraRadera
 8. Jättesnyggt med växter i gruset! Och pionen är ju också väldigt fin! Lägger till den på önskelistan!/Lila-Christina

  SvaraRadera
 9. Snyggt! Ser fram emot att få se er trädgård igen på träffen. Jag hoppas jag hinner åka....
  Kram!

  SvaraRadera