fredag 6 juli 2012

Hade ingen aning!

 Hela förmiddagen idag var det mulet och lite vind,perfekt väder för att rensa ogräs:) Tänkte att jag skulle bli klar med de rabatterna som jag hade kvar innan regnet kom för det var ju bara en tidsfråga. Vid 3-tiden började det, hittils har det regnat 30 mm och det fortsätter om än med små uppehåll. Så här såg det ut för en liten stund sedan på gången mot kärleksstigen. Tur att det snabbt sjunker undan:)
 När jag rensade i en rabatt idag kände jag plötsligt en underbar doft -det var Iris palida Variegata jag  hade ingen aning om att den doftade så gott, påminde lite om doften från silveraxet, lite smultron sådär:)  Visst är blomman fin?
Bladen är ju också vackra:)

8 kommentarer:

 1. Så vacker! Inte hade jag en aning om att de doftade sÅ gott!

  SvaraRadera
 2. Superfina blommor! Men bladen är nog det snyggaste!

  SvaraRadera
 3. Härligt att bli överraskad av dofter! Njut!
  Regnet är nog på väg hit också, hoppas att det inte blir skyfall den här gången!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Underbart när man blir överraskad av en växtdoft som man inte hade en aning om. Vissa irisar doftar fantastiskt gott. Iris palida variegata är snygg, men den har tyvärr gått ut här.

  SvaraRadera
 5. Usch för allt regn som har kommit. Inte alls kul. Tur man kan bli tröstad av annat, som trevliga dofter. Jag har en vit Iris som oxå doftade underbart. En överraskning för mej med. /Knatten

  SvaraRadera
 6. Här vräkte det ned i omgångar i går eftermiddag/kväll. Åskan kom och gick, dessutom slog den ned utanför huset och blixten gick sedan ut genom mitt telefonjack i hallen. Alla hoppade till här i köket när det smällde både ute och inne samtidigt :-) :-) :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 7. Dofter i trädgården är härligt. 30 mmm regn, ja då slipper du vattna för nu klarar sig trädgården i några veckor. Det gäller att tänka positivt. :)

  ha en bra lördag, Kerstin

  SvaraRadera
 8. I dag har det inte regnat än, men det kanske kommer håller tummarna för inte. I dag har det in handlats en ny tupp, så till kvällen skall han få träffa sina nya damer//Britt

  SvaraRadera