fredag 20 juli 2012

En "gammal" och två nya:)

 Att det regnar och växterna i trädgården förses med vatten är bra för oss som gillar blommor och trädgård, men när det regnar, är mulet och kyligt mer än de stackars soltimmarna som vi fått är inte speciellt kul:( Jag vet ju att dagliljorna bara blommar en dag (där av namnet) men att de många gånger inte ens får blomma en dag på grund av att regnet förstör blomman gör att man blir lite sorgsen. Speciellt spindeldagliljorna är känsliga för skyfall när de slagit ut sina långa skira kronblad. Detta är 'Kindley Light' innan regnet och efter en störtskur..............
 ........då kan de se ut så här. Det gäller att vara ute med kameran snabbt som sjutton om man vill ha foton på sina dagliljor i år. Överallt i rabatterna hänger det vissna dagliljeblommor som ser ut som blöta disktrasor av allt regn:( Men de kämpar på med sin blommning ändå, vissa har ju många stjälkar med många knoppar på varje, så en och annan får ju faktiskt blomma i fred för regn:) Värre är det med nya plantor som kanske bara har en stjälk med ett fåtal knoppar på:(
 Den här hade slagit ut i morse - 'Old Termite' x 'Death Adder', riktigt läcker faktiskt och jag hann att ta ett foto av den:) Färgen är lite mer purpur i verkligheten:)
Även denna hade slagit ut 'Concorde Nelson' x Mistaken Odd Entity' är korsningen:)

5 kommentarer:

 1. Här regnar och åskar det till och från nu, har tröttnat på det för längesedan.
  Dessutom ruttnar ju många fyllda blommor i detta skvalandet. Hoppas verkligen de har rätt när de säger att det skall bli lite bättre framöver.

  Fast jag måste erkänna att jag aldrig varit såhär utvilad, ibland tar vi två tupplurar om dagen :-) :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Såg den första spindeln IRL hos dig, var såld på dem tidigare enbart via bilder. Det var bara att bekräfta känslan!
  Snart börjar mina (vanliga). Är glad i dem också!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Det gäller verkligen att sno sig.. MEN underbara är de
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 4. Snygga...mina har inte börjat blomma ännu, trist.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 5. Du få'la bygga ett dagliljehus så att de får tak över huvuden. Så himla trist när vädrets makter inte är med oss.Den översta och den nedersta är riktigt läckra!
  De få dagliljor som jag har av lite 'ädlare' sort har inte slagit ut ännu./Anja

  SvaraRadera