söndag 8 juli 2012

Bananer och druvor!

 Ett strålande väder har vi haft idag, lite trädgårdsbesökare (alltid trevligt) och nu på eftermiddagen har jag varit runt med stora sprutan och sprutat lite här och var med detta medlet, viltskydd mot rådjur. Man blandar ut en flaska med 4 delar vatten och sprutar på de rabatter/växter som man vill ha ifred. Så fort det regnar måste man spruta igen:( men det hjälper rätt så bra om det bara inte regnar, vilket det har gjort nu ett tag ju. Nu börjar ju alla dagliljor att komma och det är inte roligt att komma ut på morgonen och se att odjuren varit framme och knipsat av ALLA knoppar på en planta, de får jag inte se blomma alls i år:) vissa har de "bara" tagit en knopp av men jag vill inte bli av med något.
 Den här underbara knutfloxen (Phlox carolina 'Mrs. Lingard') tuggade de i sig fullständigt för ett par år sedan, i år har de låtit den vara men alla andra floxar (P.paniculata) har de ätit av totalt:)
 Den här får stå för överskriftens banan:) det är en daglilja (UFO), ny för i år 'Heavenly Starfire' heter den och är köpt från http://www.boitzer-taglilien.de/ Den ser nästan ut som en banan i knoppstadiet tycker jag och nästan lika stor:) Den vill jag verkligen få se utslagen, förhoppningsvis i morgon:) då visar jag er en bild.
Detta representerar druvor i överskriften:) Actaea erythrocarpa (Röd Trolldruva) En verkligt spektakulär växt, giftig men vansinnigt snygg:) Nu som sagt hoppas jag att jag slipper mista mer blomknoppar i natt och att jag får se många nya dagliljor i morgon som slagit ut:)

2 kommentarer:

 1. Jag är glad att jag inte har problem med rådjur. Vad skoj för dig att du har haft bra väder idag. Här regnade det halva dagen och sedan var det bara så blött att jag tappade lusten att gå ut och fixa. Det får bli imorgon i stället.

  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 2. Peppar, peppar så är jag för det mesta skonad från rådjuren. Man kan se dom gå nere på mossarna men de kommer i princip aldrig upp till huset. Däremot så finns det så mycket annat som förstör mina växter. Snäckor, gröna larver, tvestjärtar käkar. Grävlingar manglar ner och skiter (har klarat mig ännu i år) Barnen har kompisar här som spelar boll och den ena blomman efter den andra flyger. Själva brukar vi hålla oss till badminton vad gäller utesport av något slag. Men det är klart att ungarna måste få röra sig, de kan inte hjälpa att mamman i huset är blomgalning......

  Vad intressant att se vad det blir av den här "bananen". Alltid kul när nya växter ska till att blomma.

  Kram Elinore

  SvaraRadera