söndag 15 juli 2012

Höststorm eller?

 I dag på förmiddagen var vi med Emma och Nicholas på ett lekland i Kungälv, bollhav och lååånga rutschkanor fanns till Nicos stora lycka:) Även vuxna kunde vara med sina barn och leka och gissa vem som kröp omkring i ett bollhav;)) Den långa rutschkanan (hur det nu stavas) var jätterolig den också:) Nu i eftermiddag/kväll blåser det rena höststormen men jag lyckades att ta några foton på några av våra hortensior:) Detta är en som vi köpte i höstas och som jag tagit sticklingar på:) Hydrangea serrata 'M:t Aso' heter den:) Tror inte att den blir så där vansinnigt stor, men jag vet inte riktigt:)
 Den här köpte vi också i höstas Hydrangea macrophylla WC Cheju heter den.  WC = Wild Collect vilket betyder att fröna till denna växt är vildinsamlade i Cheju som är en provins i Korea.
 Den här som är min favorit heter Hydrangea serrata 'Forget me Not' och är lika vacker varje år;) Sticklingarna som jag tog på denna i höstas rotade sig så fint men dog senare när jag skolade ut dem:( Ska ta mer i år.
 Den här växer som ett litet träd och är en dvärghöstsyren, den heter Hydrangea paniculata 'Dharuma' väldigt söt med sina rent vita blommor.
Sist men inte minst - tvärtom:) den här är vår största hortensia som vi köpte allra först Hydrangea paniculata WC Kuril. Ännu har blommorna inte slagit ut men den kommer att vara vacker i flera månader framåt:)

5 kommentarer:

 1. hydrangea är något vi haft fördommar om men nu har jag nog blivit omvänd ;-)Ska ta mig en närmar titt på dem!

  SvaraRadera
 2. Visst är det förfärligt att den riktiga sommaren inte infinner sig?! Det har varit några enstaka dagar men en sammanhängande solig tvåveckorsperiod (minst) ligger högt på min önskelista.
  Jag gillar vissa hortensior också och den roligaste jag har heter 'Twist and Shout'/Anja

  SvaraRadera
 3. Hortensior är fina, var har du fått tag på den där vildsamlade? Läcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. P.S forgetmenot gillade jag också D.S

   Radera
 4. Helena: Alla Hydrangeor vi har har vi köpt av Tommy Ahnby Gullmarsfjordens plantskola.

  SvaraRadera