torsdag 12 juli 2012

Frösådder!

 I går kväll och i natt har det regnat så det skvalade. Kollade regnmätaren i morse och det hade kommit 30 mm, verkar som om det är standard nu för förra gången det regnade kom det lika mycket:) Sådde en låg kompakt och fin blomstertobak i våras 'Avalon Appleblossom' heter den och jag är väldigt nöjd med att det blev precis som jag förväntat mig:) Ville testa hur det blev med en "häck" av något lågt i framkant på den nya rabatten runt "päronträdet" Får se om jag kan få tag i något perennt till nästa år:)
En annan frösådd som jag gjorde våren 2011 är de här dagliljekorsningarna:) har ca 200 plantor som står på tillväxt och i år är det flera som står i knopp. Den här plantan, en korsning mellan 'Amanda's Little Red Shoes' och 'Olaf the Conqueror' Ska bli väldigt spännande att se vad det blir, ser ju i alla fall lovande ut med så många knoppar och jag tycker det ser ut som om det är en spindel eller i alla fall UFO. Vi får se vad det blir;)

3 kommentarer:

 1. Menar du att dagliljor som du sådde förra året redan är färdiga att blomma?!
  Det låter helt fantastiskt. Jag förstår om du har gripits av daglilje-mani.
  Det var en riktigt förjusande liten tobaksplanta. Jag har haft appleblossom-tobak tidigare(på den tiden jag inte hade så mycket sniglar) men de var lite högre. Trevligt med låg och kompakt tobak.

  SvaraRadera
 2. Kära nån! Vilken lönsam verksamhet att så dagliljor i all synnerhet när det är så stor efterfrågan. Och så snabbt resultat!Men, du blir inte sysslolös precis när du tgar hand om dessa 200 småplantor...!/Anja

  SvaraRadera
 3. Hade nyss en regnskur här som fällde en hel del högre växter, efter det kom ett sådant där smetigt duggregn. Jag har mängder med småplantor att plantera om men det går bara inte att vara ute i detta vädret, framförallt inte eftersom vinden får regnet att komma vågrätt till och från :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera