söndag 1 juli 2012

Hela dagen med trevligheter!

 Idag har vi varit ute på "vift" i princip hela dagen:) Det började med att vi åkte hemifrån redan klockan 8.00. Vårt mål var Tommy Ahnby (Gullmarsfjordens Plantskola) Där trotsade vi ett regnväder som var av det mer hällande slaget:) Vi köpte i alla fall en Acer nicoense (Nikkolönn) Självklart val eftersom barnbarnet kallas Nico:) En Aukuba Japonica, en junimagnolia (Magnolia obovata), en Sambucus nigra 'Black Beauty' mycket trevliga växter vill jag påstå:) Efter att vi varit hemma en snabbsväng och ätit lite mat åkte vi till två "öppna trädgårdar" på Orust, först ut var  Märta och Hans Djurfeldt, deras trädgård har vi varit i för några år sedan men oj, vad det hade hänt massor där:) Berg var blottlagda och med planteringar nedanför blev det ursnyggt.
Det är en så fin trädgård där de tagit tillvara tomtens förutsättningar på ett mycket fint och smakfullt sätt.
 Detta stenparti/mur som ledde ner till den gamla jordkällaren var helt otroligt vackert:).....
........för att inte tala om jordkällaren:) Rena rama "Bilbohuset" eller hur;)
 Nästa ställe var hos Elise och Göran Mauritzon som var grannar med det föregående paret:) Det här är en helt fantastiskt trädgård som vi inte varit i förut. Göran har en stor passion för rosor och det märktes tydligt:) Det doftade ljuvligt av rosor lite överallt.
 Fina, mysiga sittplatser fanns det.
 Kolla den ljuvliga pionen, tror det är 'Coral Charm'
Det var en helt underbar trädgård att gå omkring i och en massa ideer och inspiration fick man med sig hem från båda trädgårdarna:) Nu ska älsklingen se på fotboll, vilket inte intresserar mig det bittersta:) Jag ska nog lägga mig och lösa korsord och sedan ligga och drömma och återuppleva två urfina trädgårdar som ägs av två par urgoa trädgårdsvänner:)

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag ni har haft! Vilka fina växter du köpt och vilka trädgårdar ni har besökt. Det kallar jag en riktig önskedag.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig trädgårdsdag du beskriver! Vi har firat min mor på hennes födelsedag, en fin familjedag tillsammans.
  Välkommen till Torsåker, om ni skulle styra kosan så här långt bort. Imorgon väntas besökare från Skåne!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Låter härligt med plantinköp och besök i träsgårdar. Själva har vi haft öppen trädgård lördag och söndag och det är nästan lika roligt som att besöka andras trädgårdar. C:a 100 pers har passerat i trädgården

  SvaraRadera
 4. Trevligt att varit och kikat i andras trädgårdar. man får alltid så trevliga ideer till sin egen trädgård//Britt

  SvaraRadera
 5. Ser väldigt vackert ut, och vädret verkar ha varit på er sida.
  Trevlig kväll

  SvaraRadera