lördag 7 juli 2012

Nästan genomskinlig!

 De flesta pionerna i trädgården har nu blommat över tyvärr - det gick fort i år tycker jag men ännu några dagar kan jag njuta av 'Bowl of Beauty':) Har klippt bort en massa av dvärgalmen och även ett gräs som som "tog" mycket av pionen så nu hoppas jag att den nästa år kan bli ännu vackrare om det nu är möjligt:) Så här lite snett bakifrån/underifrån tycker jag att den är fantastisk, när ljuset gör den nästan genomskinlig:)


7 kommentarer:

 1. Ja det är det värsta det, men här så har dom jämt slagit ut, och jag tycker att allting blommar ovanligt länge iår, strandirisar, pioner, jättevallmo och rosor som blommar samtidigt, överdådigt blir det. Men pionerna är allt favoriter bland många andra :-)

  SvaraRadera
 2. Visst är det en underbar tid när pioner blommar men, de blommar alltid så kort tid! Hos mig tog det en evighet innan knopparna brast och sedan var det nästan kört ;(! /Anja

  SvaraRadera
 3. Ja, den är underbar! Har den själv och nu när regnet kom, så föll de sista bladen av, så tråkigt. Funderade på idag, om det är så att man kan klippa ned bladen på pionen, de tar plats och tar ljus ifrån de andra växterna - hurr gör du?

  Hoppas nu å en solig, skön söndag :)

  SvaraRadera
 4. Jag klipper ner/av blommorna bara, en liten bit ner så att det inte syns att de är avklippta;) Jag är inte så bra på det här med pioner men så där intuitivt så hade jag nog inte klippt av allt, får för mig att blasten ska vissna ner för att ge näring till rotknölen.

  SvaraRadera
 5. Underbart vackert med ljuset genom kronbladen. Jag är bara så sanslöst förtjust i pioner och har försökt skaffa mig ett så brett sortiment att det ska vara lång blomning och defacto så har jag lyckats med det. I nästan en månads tid har jag haft pioner på gång och ännu har jag arter som inte slagit ut. /Mimi

  SvaraRadera
 6. Samma här pionerna är nästan slut och det lilla som fanns kvar igår har förmodligen regnat bort idag för här vräker det ner och har förmodligen gjort det hela natten.

  Ha en bra dag, Kerstin

  SvaraRadera
 7. En av mina favoritpioner. Fina bilder! Nu börjar det se skräpigt ut även i mina pionrabatter. När det slutar ramla ner H2O ska jag ut och röja!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera