fredag 3 juni 2011

VARMT!!!!!!

Vilket väder vi har haft idag!!!!! Helt underbart, men det var VÄLDIGT varmt kunde inte vara i solen utan vi smög omkring som lite ljusskygga typer i skuggan och rensade i rabatterna, betade av nästan hela planteringskön, vattnade och hade det allmänt härligt:)) Nu blommar bergsklinten så fint (Centaurea montana) en del kallar den ogräs men här håller den sig faktiskt i skinnet:)Planterade också mitt "nyförvärv" från Derome Kryddor och Perenner en mini afrikas blå lilja:)) (Agapanthus praecox variegata 'Tinkerbelle' den blir bara ca 20 cm och blomstänglarna ca 40 cm:)) Kunde bara inte motstå den.

4 kommentarer:

 1. Visst blev det väldigt varmt idag! Min termometer visade 28,4 som varmat men den går inte att lita på fullt ut nu när solen kommer åt den även på kvällen nu.

  Bergklint var längesedan jag hade, nog dags att skaffa den igen. Tycker nog inte den var så ogräsaktig egentligen.

  Skrev nyss en kommentar som blogger först vägrade ta och sedan raderade :-) :-) :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Underbart med sommarvärme! :)
  Jag gillar också bergklinten, den har hållit sig riktitgt bra i skinnet här också, hittills iallafall..
  Ha en trevlig helg!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 3. Ja, varmt är det!
  Förmiddagen njöt jag och dottern av en cykelutflykt men på eftermiddagen har jag fått vara inne, haft extraöppet i min butik.
  Bra rusch när det är fint väder och folk är i farten (senare på sommaren är fint väder = dött i butiken för folk är vid stranden...)
  Ikväll blev det grillning på balkongen och sen var jag och tittade på ett trädgårdsjobb - där jag gjort en del och det fick jag väldigt beröm för - KUL!, och så diskuterade vi annat de ville ha fixat.
  Bland annat ska jag planera och plantera stenpartiväxter i en lång stenslänt - fick lite idéer från ditt förra inlägg =)

  Ha en fortsatt fin helg!
  //vaxthustradgarden.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Tack för det, har undrat vad min agapanthus heter ;) Tack för reserapporten, har ju inte riktigt tid att hänga på.

  SvaraRadera