tisdag 28 juni 2011

Smörbollar i värmen!

Idag har det varit varmt - RIKTIGT VARMT!!!! Jag var i Stenungsund på förmiddagen och uträttade lite ärenden men åkte hem så fort jag nånsin kunde för hettan på Stenungs Torg var olidlig. Väl hemma blev det inte mycket gjort för jag satt inne framför golvfläkten:)) Var ute nu i kväll i skuggan naturligtvis, och det var riktigt behagligt att sitta och rensa i rabatterna när det fläktade skönt:)) Tror jag gör så i morgon också om det är lika varmt då. Fotografera är heller inte lätt i solljuset, det får man också göra på kvällskvisten i går kväll var det kanske i mörkaste laget men det blev rätt bra ändå:) Här är Trollius chinensis (Kinesisk Smörboll) Tur att den inte smälter i värmen:))

Gillenia trifoliata ( Trebladsspira) Jag trodde i flera år att den hette trebladsspirea men så var det ju inte riktigt;) i alla fall så lyser den nästan i skymningen.

6 kommentarer:

 1. Den kinesiska smörbollen tycker jag är verkligen vacker. Min blommar inte ännu. Jag har en växt som ser ganska lika ut, jag undrar om det är just trebladsspiran. Den är ny för i år och jag stod och undrade idag vad det kunde vara för nånting. /Mimi

  SvaraRadera
 2. Oj, det var tur att du skrev det om Trebladsspiran, för jag har också trott att den heter Trebladsspirea, ja så kan det gå när man inte läser alla bokstäver ;-)

  SvaraRadera
 3. Trollius chinensis är en blomma som jag tycker mycket om. En del är ju "allergiska" för gult och orange, men jag tycker det livar upp lite i en del rabatter.
  / Elinore

  SvaraRadera
 4. Trebladsspiran blommar otroligt just nu, tittade ut just nu och den syns bra när det är mörkt. Gunilla

  SvaraRadera
 5. Jag älskar Gillenian, den är så söt!

  SvaraRadera
 6. Min gulbladiga smällspirea har brett ut sig så kraftigt att jag glömt av att jag har den kinesiska smörbolllen där :-) :-) Får nog gå ut och kolla om den lever. I samma rabatt (eller före detta kanske man skall skriva :-) ) växer mina Gillenia stipulata, en släkting till din som klarar mycketv torrare läge. Men den ser nästan exakt lika dan ut :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera