söndag 12 juni 2011

Pionfrossa:))

Ett perfekt väder har det varit i dag, precis lagom av både sol, vind och molnighet;)) Vi har rensat i rabatter, grävt upp och krukat lite överflöd:) Grävt ner nyförvärvat, vattnat och NJUTIT;))) Speciellt njöt jag när jag plockade in denna pionbukett, tänk att kunna frossa i pioner - vilken lyx!
Under tiden Göran såg på trav på Tv en stund, tog jag kameran med macroobjektivet på och gick ut en runda för att fota en del av våra Iris germanica som blommar nu. De har nog aldrig varit så höga som i år:) Först ut är: 'Diversion' 'Nel Jape'
'Attension Please'
'Susan Bliss'
'Corridor Treasure'
'Emress of India'
Sist för i dag är denna som jag tappat namnet på. Jag hade lagt in två till men de försvann så de får jag visa någon annan dag:)

3 kommentarer:

 1. Den översta, Diversion, helt ljuvlig!
  Här har dom första doftpionerna börjat att slå ut, men vi är nog några dagar efter. Först ut här är Edulis Superba, men det beror nog på att hon växer vid sydberget.

  SvaraRadera
 2. Iris och pioner på en gång, det är helt överväldigande! Den tjusiga blåvita som du hade tappat namnet på gillar jag väldigt mycket. Det är något speciellt med blommor som har kronblad som är kantade med en annan färg.
  Hos mig har EN pionknopp slagit ut, men den är jag väldigt glad för.

  SvaraRadera
 3. Om någon dag kan jag också ta in en bukett pionblommor.
  Kanske den blåvita är Loop de Loop?
  /Anette

  SvaraRadera