tisdag 14 juni 2011

Snickeridag:)

Igår eftermiddag åkte vi till Uddevalla och Bauhaus för att köpa virke. Så i morse efter frukosten fanns allt hemma så det var bara att sätta igång:)) Detta är baksidan av stallet där vi byggt ett plank förut. Nu ska det byggas lådor där vi kan ha frösådder och sticklingar av Rhododendron, övervintring och/eller plantor på tillväxt:) lådorna är 4.20 x 1.50 och detta är nr 1 av 2;) Det är meningen att "staketet" i bakkant ska bort och diverse annan bröte men vi tar det efter hand:) Jag var hantlangare och hämtade skruv, kollade att det var rakt med passet och lite av varje;) där emellan höll jag på med ett eget projekt så det var lite spring in och ut:)
Här håller Göran på att fylla lådan med Rhododendronjord, det var ett slit för honom vill jag lova.Han blandade torv, skogsförna och täckbark med vatten i en betongblandare (tombola) och jag kan ju säga att det blev en del skottkärror som gick åt med färdigblandad jord för att fylla upp denna låda:))
Här har han planterat sina frösådder från -09, det blev inte så mycket plats kvar för sticklingarna. Nätet ska vara ett tag som solskydd eftersom de kommer direkt innefrån.
Detta var vad jag mest sysslade med:) Här håller jag på att måla med Falu rödfärg delarna och vänta tills det hade torkat kunde jag ju inte så det blev lite kletigt ett tag:))
Här är den i alla fall uppsatt och torr:) Med en gammal flaggstångsknopp i trä som var blåmålad med lackfärg och alltså inte kunde målas över med rödfärg så det fick bli sprayfärg i guld:))
Blev riktigt nöjd faktiskt;)
Periploca sepium (Kinesisk Trädslinga) inte hade något att klättra i:( slingorna låg på marken, då jag i våras tog bort det gamla stödet som var alldeles för kort. Detta gjorde jag för säkerhets skull 2.15 cm högt:)) Jag ska erkänna att idén inte är min utan den är stulen, har man varit i Carina och Kens trädgård (Trädgårdsdrömmar) så kan man inte annat än att bli superinspirerad;))Anledningen till mitt slöjdande idag var att denna växt

7 kommentarer:

 1. Vad duktiga ni är att fixa till det hos er//Britt

  SvaraRadera
 2. Vilka imponerande projekt! Jag gillar särskilt guldknoppen på den faluröda ställningen. Får hålla utkik efter den nästa gång jag kör förbi...

  SvaraRadera
 3. Jösses vad ni jobbar på!!!
  Jag förstår att det inte blev så stor plats till nya sticklingar....det tar alltid mycket större plats än man tror!
  Det blev kanonfint både med plantbädden och klätterstödet // Elinore

  SvaraRadera
 4. Så duktiga ni är!!! Vi har nya snickar projekt pågång...bara vi får lite mer tid. Kramar!!!
  Carina

  SvaraRadera
 5. Så fint det blir!!!!
  Har du kommit på vad det var du skulle berätta?
  Linda

  SvaraRadera
 6. Vilket fint klotterstöd! De där sticklinglådorna skulle jag också behöva - får försöka blidka maken under hans semester!/Anja

  SvaraRadera
 7. Vad snygga grejer ni snickrade. Flaggstångsknoppen är otroligt läcker! /Mimi

  SvaraRadera