tisdag 21 juni 2011

En riktig tuffing!

Den här raringen köpte vi på mässan i Stockholm för två år sedan den är planterad i en gammal tvättgryta i järn och har således överlevt dessa två hemska senaste vintrar:)) En bedrift bara det tycker jag. Det är en Kanadensisk Buskros och den heter 'Morden Sunrise' Så här ser den ut i knoppstadiet..........
.........och så här när den slår ut:) Efter ytterligare någon dag eller så ljusnar den ytterligare och ser då ut.....
...så här;)) Tänk er då alla dessa nyanser på samma buske, skitsnyggt:))
Har varit lite borta från både blogg och facebook ett tag nu och det beror på att vi har köpt en sommarstuga;)) Ja, nu är det inte så allvarligt som det låter men vår ålderstigne granne (99 år) beslutade sig för att sälja sin sommarstuga och eftersom tomten gränsar till oss så slog vi till:) Meningen är att vår dotter med familj ska köpa "härligheten" om ett par år för att bygga nytt på tomten (den är stor) Under tiden tänker vi hyra ut stugan per dygn eller vecka. Det har alltså varit VÄLDIGT mycket städning och pyssel men nu börjar det så smått att bli klart:) Är det någon som behöver ett rum eller stuga för övernattning i sommar så hör av er:))

7 kommentarer:

 1. Oj så otroligt fin ros! Men det som är mest kul är att vi faktiskt förra veckan gjorde precis detsamma som ni, dvs köpte vår grannes sommarstuga eftersom den gränsar direkt till vår tomt, och nu är dottern och sonen installerade i varsitt eget hus. Sonen är inte i lika stort behov av kök mm, så han fick "bastun". /Mimi

  SvaraRadera
 2. Vad kul Mimi, precis som vi då;) Vår son har byggt ett hus här på en avstyckad tomt från vår mark så sedan har vi våra barn alldeles nära oss;))

  SvaraRadera
 3. Läcker ros!
  Nog för att vi behöver boende en natt då vi åker från Tjörn om en månad drygt, men vi vill nog åtminstone komma längre än någon mil!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Finfin ros. Eftersom vi var på samma mässa och har lite samma smak, växer den på landet hos oss också ;-))) Snygg är den !!!!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. fin ros du har där!
  och den får verkligen pluspoäng om den har klarat vintrarna i en gammal tvättbytta ;)

  Sandra

  SvaraRadera
 6. Sååå fin!!!!
  Anonoyyyyyyym.... PÖSS!

  SvaraRadera
 7. Nejmen å,ni ska bilda klan! Då blir du nog vald till hövding.
  Fantastiska färger på den rosen, och det var verkligen inte dåligt att klara vintern i en bytta om man är född till ros.

  SvaraRadera