torsdag 2 juni 2011

I Stenpartiet!

Idag har det varit en helt underbar dag som vi tillbringat mesta delen av i trädgården;) På eftermiddagen kom dottern med man och son:) Tog en runda nu i kväll i trädgården och upptäckte att det blommade för fullt i stenpartiet:) Bland annat den här Penstemon davidsonii som jag köpte av Peter Korn för några år sedan;) den trivs uppenbarligen för du milde vad den har brett ut sig.Den här lilla Genista pilosa 'Vancouver' (hårginst) frösådde jag för några år sedan från fröer som jag köpt från konnesörsklubben. En riktig liten goding:)
Oxalis eneaphylla 'Lone Hecker' (klippoxalis) .................
...............och den vita formen.
En liten söt Iris ruthenica (Ungersk Iris) som blommar för första gången:) Blir bara 20-25 cm hög:)

5 kommentarer:

 1. Fina oxalis ni har. Flyttade mina ynkliga plantor igår. Fick höra i tisdags att de vill ha surjord och det hade inte mina.
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Vackra blommor! Jorden passar egentligen alldeles utmärkt för stenpartiväxter som det är här, men jag är allt för lat för att hålla koll på ogräsen ordentligt :-) :-) :-) Ibland skäms jag dock och letar reda på de som överlevt och placerar dem lite bättre :-) :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Ja, nu hinner man nästan inte med. Oxalisarna verkar mysiga, undrar just hur länge de blommar, surjordsrabatter har jag ju gott om och jag vill ha något som lyser upp efter det att rodisar och azaleor gjort sitt.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Hinna med?? här exploderar allt just nu, så man hinner nästan inte med all blommning,men det är kul samtidigt. Vilken fin Genista pilosa 'Vancouver'
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Ładne roślinki do ogródka skalnego. Szczególnie mi się podobają z 3 i 4 zdjęcia. Pozdrawiam

  SvaraRadera