onsdag 1 juni 2011

Bussresa!

Igår var vi på en trevlig resa med STAbod. Vi åkte först till en trädgård utanför Halmstad och här har vi precis klivit ur bussen, det var lite av en chock för det var otroligt varmt:) Vi som haft det kallt och blåsigt i veckor var inte vana vid en sådan värme, men det var ju ingen otrevlig överraskning precis:)Blå bergsvallmo, så otroligt vacker.
En mycket lummig trädgård var detta och det fanns små sittplatser lite överallt:) Här kunde de som ville köpa kaffe och våffla.
Nästa stopp var i Eldsberga och här var det en helt annan typ av trädgård, mycket vackert med en lummig del med lite av varje och................
...........mycket fina och vackra alpiner:)) Här åt vi även vår medhavda lunch under trädens skugga:)
Sista trädgårdsbesöket var i en helt fantastiskt vacker trädgård med enorma ytor. Det var mycket Rhododendron, träd och buskar men även fina och en del ovanliga perenner:)
Detta gullregn var makalöst vackert:)
Snyggt!

Sista stoppet var på Derome Kryddor och Perenner:)) Där blev vi hälsade välkomna av Ing-Britt och sekunden senare hade alla sugit tag i en kundvagn/kärra och satt igång med sin jakt efter godsaker i plantskolan:)) Efter att ha handlat och avslutat dagen med ett lotteri med vinster inköpta under resans gång och på Derome (Ing-Britt var generös och skänkte några växter hon med) så började resan hemåt igen;) Det var en lång dag men så himla trevligt vi hade det:) Det är sådana här minnen som man bär med sig länge länge:)))

8 kommentarer:

 1. Sådana inspirationsinjektioner behövs ibland! Visst är det härligt att ha mycket att minnas. T ex minns jag med glädje besöket hos dig för ett par år sedan.
  ha en fin dag. hoppas ni också får av värmen nu.

  /Anette

  SvaraRadera
 2. visst är det underbart att få strosa i andras träsgårdar och både få inspiration och få mer på inköpslistan:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Och jag som bor i Halland funderar förstås över vilka trädgårdar ni var i!? Den i mitten, Eldsberga, tror jag mig veta. Men den stora trädgården på slutet? Maries? Och den första har jag ingen aning om!

  SvaraRadera
 4. Vad du hittar på många roliga resor att åka på :) Ser fina ut allihop//Britt

  SvaraRadera
 5. Christina: Första trädgården var hos Vivian Tisting, andra hos Berndt Nilsson och den tredje hos Marie Tkauch;)

  SvaraRadera
 6. En innehållsrik och tydligen givande dag! I vilken del av Sverige hittar man dessa pärlor?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Ohh en så´n fantastisk dag. Jag blir grön av avund;) Gullregnet är ju härligt. Hoppas min lilla bebis växer sig så vacker. Men min är ympad så där ska bli både rosa och gula blommor, tänk vad spännande.Men ännu inte mycket för världen. Kram.

  SvaraRadera