söndag 6 februari 2011

Idag har det inte blåst lika hårt som igår och solen orkade inte riktigt upp över molnkanten men vad gör det när man kan gå omkring i vårt egen lilla värld;) Idag blev det fler dagliljor som skolades ut tills vi insåg att det var lika bra att åka och köpa mer jord. Vi upptäckte också att den lilla Rhododendron 'June Bee' som jag vann i Varberg hade börjat att blomma:))


Dessa små plantor av Rhododendron schlippenbachii sådde Göran den 1/12 2010!! Har ni sett vad de har växt, det är en ren art och den kallas på svenska för Koreansk azalea. Den växer med ett buskigt sätt och blir ca 1.5-2 meter hög. Den blommar tidigt i maj med stora svagt rosa nästan vita blommor på bar kvist nästan och den får ett mycket vackert gulorange bladverk på hösten:) Vi har flera i trädgården men våra har inte blommat ännu (för unga/små) men det är helt fantastiskt att denna sådden redan blivit så stora, det måste vara de nya LED lampornas förtjänst:)

10 kommentarer:

 1. Vad bra det verkar växa hos er. Kanon, då blir det nog nya lampor till nästa säsong! Och jag vill se era omskolade dagliljor! Foto please!!! :)

  SvaraRadera
 2. Vilka positiva bilder du visar idag, frösådderna som kommit så långt och denna fina Rhododendron. Vad roligt att den redan blommar. Grattis till dig som vann en av rhoddarna i Varberg, det lyckades inte jag med. :)

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 3. Så vackert din vinst blommar.Kul när det är riktig fart på sådderna.Era ser jättefina ut.

  SvaraRadera
 4. Grattis :) Roligt att det gror så bra, hoppas de fortsätter växa i samma takt :)

  Nä, det bidde inte mycket sol idag men skönt ändå att det inte blåste. Jag har städat i trädgården, plockat grenar och ris och krattat undan de tjockaste sjoken med löv så att det undre islagret kan börja tina - mysigt att vara ute :)

  Ha det så got :)

  SvaraRadera
 5. Det var ingen dålig utdelning på dessa frösådder! LED-lampor ska alltså göra susen?
  Kul med en blommande vinst! Den har verkligen hamnat i rätta händer.

  SvaraRadera
 6. Den enda nackdelen med att så rhododendron är ju väntan på blommor :-) Jag har några treåringar som sakta men säkert växer där ute, men med den farten de har kommer de inte att blomma förrän jag dör :-) :-) :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 7. Det är därför som det egentligen är roligare att ta sticklingar;) då vet man exakt vad man får (om det inte är rena arter) och blommar gör de ju direkt:)) Men vi har inte behövt vänta så himla länge på frösådder heller det beror på sort men mellan 3 och 20 år så du hinner allt att se dem innan du dör;)

  SvaraRadera
 8. 3-20! ojojoj, det var ju en bra lång tid. Om jag sår i år....då någon gång 2014-2031 blommar det. Kanske man skulle försöka;)))
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Det måste vara helt underbart att ha ett så stort plantutrymme som vad ni har.
  Jag berättade för Ingvar att ni har inrett stallet för att driva upp blommor i, och han tittade på mej som om jag var knäpp :)
  Det finns nog inte i hans tankevärld att ta ett av "hans" utrymme och använda för blommor, fniss....
  / Elinore

  SvaraRadera
 10. Jösses vad snabbt de har växt till sig. Vad är det för led-belysning ni har skaffat som kan åstadkomma sådan tillväxt ?
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera