lördag 26 februari 2011

Stor besvikelse övergick i vårrus;)

Idag har vi varit i Göteborg och uträttat en del ärenden och vi ville också hinna med ett besök i Trädgårdsföreningen och Hannu Sarenströms Snödroppsutställning i växthuset:) Vi hann och det var otroligt härligt att få en försmak av våren:) Hannu såg vi däremot inte till tyvärr för det hade varit kul att träffa honom men han var kanske på lunch.

Snödroppar och julrosor som sticker upp ur de bruna eklöven:)
Några vintergäck var här och där inplanterat i mattor av snödroppar av olika sorter. Doften när man står där är så underbar, det är doften av vår. Hur doftar våren kanske ni undrar, jo en blandning av jord/mylla och den söta doften av alla små blommor nästan som om man hällt honung i rabatterna:)
Alldeles ljuvliga svarta julrosor fanns och de var en fin kontrast till de rent vita snödropparna:)
Som tur var sparade vi Snödroppsutställningen till sista punkten på dagens agenda. Det blev lite som plåster på såren efter besöket på Möbelgrossens utställning och försäljning. Hittade deras hemsida på nätet och blev totalt förälskad i deras möbler (de vita) hade bestämt mig för att köpa ett vitrinskåp typ det på bilden men lite bredare. Nu behöver jag inte sukta efter det längre:( För det fanns inte till påseende utan man fick beställa (grisen i säcken) och skulle få hämta det i juli. De andra som syns på de olika bilderna kunde man dock få med sig direkt men det var skumt - mycket skumt tycker jag för möblerna var i en lagerlokal som var svinkall. Det stod skyltar att "möblerna kunde spricka men det bidrog ju bara till charmen" och ingen reklamation gällde om de sprack. Alltså en trämöbel som kommer från utlandet förvaras i en kall fuktig lagerlokal och sedan placeras i ett varmt hus/lägenhet, vad händer?? De spricker men största sannolikhet:( Det avgjorde det hela jag ska försöka få tag på ett gammalt skåp som jag målar själv. För inte sjutton betalar jag 6.250:- för ett skåp som inte är helt! Besviken o ledsen var jag efter det besöket men nu behöver jag inte tänka på detta mer:))

10 kommentarer:

 1. I love this post. We have just come back froma great walk in the grounds of Dunham Massey...close to our home and the snowdrops are wonderful .Thankyou for this .

  SvaraRadera
 2. Oj, den grossen ska jag hålla mig borta ifrån, tack för tipset! Jag jagar utrustning till hönshuset just nu, nämligen. Jag tror att jag kommer att skaffa det mesta på Blocket, dock.
  Snödroppar och julrosor låter helt underbart, det är just vad man behöver precis nu.

  SvaraRadera
 3. Trist med möblerna, men härligt med vårfägringen! Fanns det några små skönheter att köpa med hem?
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 4. Det var bra att du avstod det skåpet för det är inte roligt om det skulle spricka. Härlig utställning//Britt

  SvaraRadera
 5. trist med möblerna,,men det vita skåpet finns liknande på Ikea fast halva priset,,fast detta var kanske antikt,,..jag köpte ett liknande på Ikea precis innan jul..

  Snödropparna så fina,,och till det julrosor härligt jag kände vårdoften..
  ha en go lörkväll kram Monica

  SvaraRadera
 6. Tur att ni tänkte till när det gäller vitrinskåpet, så ni inte köpte det, luktar lite lurendrejeri tycker jag.

  Visst var det mysigt vid snödroppsutställningen, fint sammansatt med val av växter och design, nu vill jag anlägga en liten lund här hemma :)
  Ha det så gott :)

  SvaraRadera
 7. Om avståndet till julrosorna och snödropparna hade varit en bråkdel, då hade det blivit besök vill jag lova.
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Fy vad trist 6000 kr och dom kan inte ta emot det om det går sönder - det finns fler loppisar om du inte hinner måla!!! Snödropp utställning skalla se hur länge den finns kavr i Göteborg skall dit om 2 helger, MB

  SvaraRadera
 9. Härligt med alla vårblommor, det behövs nu! Synd med skåpet som sagt men sån risk vill man nog inte ta.

  SvaraRadera
 10. Jag skulle så gärna vilja se snödroppsutställningen är så sugen.
  Ja ja man kan ju få vara med på allt.
  Synd med skåpet men du kommer hitta ett ännu bättre tror jag.
  Annika

  SvaraRadera