måndag 21 februari 2011

Inte roligt med vinter längre!

I morse var det nästa - 14 grader när jag kom ner i köket:( Ingen vår i sikte ännu alltså, men den som väntar på något gott.....
Jag vet ju att det går med blixtens hastighet när det väl börjar och snart är vi ju inne i mars. Vårens primadonnor är väl nästan Magnoliorna som med sina elegant utformade kronblad och utsökta enkelhet/renhet eller kanske upplever man dem så eftersom de oftast blommar på bar kvist:) Här är i alla fall Magnolia stellata (Stjärnmagnolia) helt ljuvlig när den slår ut i maj.
Magnolia 'Susan' är inte sämre den, vet inte vilken "fas" jag gillar bäst - de purpurfärgade hårt knutna knopparna, blomman precis när den slagit ut eller som här helt utslagen och uppfläkt på gränsen till förfall. Åh du härliga maj:)


Magnolia 'Pinkie' är så vacker när den blommar så de gör ont. Hoppas nu att inte vintern har gjort någon skada på våra magnolior, men en del har fått sig rejäla törnar genom åren av rådjuren. 'Pinkie' fick rejäla fejningsskador förra året och andra magnolior har blivit ansatta men som tur är överlevt.

10 kommentarer:

 1. jag har inga Magnolier jag..men snygga är dom:)
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 2. Ja dessa vackra magnolior ger en hopp om en sommar!
  De ser nästan konstgjorda ut med dessa spektakulära blommor oftast på bar kvist!

  Har själv inte så många efter som jag bor i zon 4.
  Men lärde mig när jag var hos Tommy Arnby i Munkedal att det finns sorter även för oss på kallare ställen.

  Ha en bra dag trots kylan!

  Jag skall nog skola om mina penseer med förtröstan om att det nog kommer en ny vår:-))

  M-L

  SvaraRadera
 3. Tror att min mangnolia inte kommer att blomma i år såg så knepig ut i höstas men vi får hålla tummarna att jag har fel//Britt

  SvaraRadera
 4. Hej Monica. Det här är min första kommentar sen jag blev "följare". Jag hittade din blogg när jag letade bilder på Fuchsia "Walz Jubelteen". Enligt Rockdalas katalog är den en "kundfavorit" men jag har aldrig haft den och blev nyfiken. När jag såg den i din rabatt, så var saken biff! En sån ska jag beställa.
  Roligt att hitta nya bloggar när man söker något speciellt. Ja, magnolior är verkligen bärare av våren. Stellatan är nog en favorit!
  Många hälsningar Kristina

  SvaraRadera
 5. Hej Kristina vad roligt att du hittade min blogg;)) Ja 'Waltz Jubelteen' är en underbar fuchsia. Just nu håller jag på att ta sticklingar på mina moderplantor så det lär bli en och annan WJ också:) Får du inte tag i den hos Rockdala får du höra av dig så kanske det går att ordna:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Härliga magnolior du har Monne! Jag har sått frön från Magnolia sieboldii i år, men det lär ju dröja innan jag får några blommor, om det blir några plantor.
  Ha det riktigt bra!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 7. Ja, magnolior är verkligen något att se fram emot! Vi har en enda, en praktmagnolia, som blommar, mer eller mindre regelbundet, och det är lika spännande att se varje gång när knopparna börjar växa till sig och spricka upp, lite lite i taget. Och så ska det bli intressant att se om en pytteliten magnolia sieboldii, som jag köpte på en trädgårdsmarknad för två år sen, kommer att överleva denna hiskliga årstid.
  Dina är jättefina. En sån där Pinkie vill man ju ha, genast!

  SvaraRadera
 8. Jag har inte varit så begeistrad i magnolior innan, men jag är ju inte sämre än jag kan ändra mej :)
  Härliga bilder du visar! Jag kunde inte låta bli att köpa en 'Susan' när jag hittade den superbilligt i en lokal trädgårdsaffär förra året. Om den har överlevt denna jobbiga vinter är däremot en annan fråga? :) Jag har förstått att den inte tillhör de allra härdigaste, men det är ju aldrig farligt att prova...
  // Elinore

  SvaraRadera
 9. Vackra de där magnoliorna, men här hos mig fryser de ihjäl. Inte ens Kobusen klarar sig här, fast det betyder ju inte att jag inte kommer att testa igen :-) :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 10. Underbara ljuvliga Magnolor att njuta av. Jag hoppas, att jag denna våren ska få se blommor på min Galaxy. Jag har förklarat för den, att blommar den inte i år så blir det en flytt igen...så nu är det bara att hoppas..
  Njut av hjärtats fröjd:)

  SvaraRadera