torsdag 24 februari 2011

Fina rötter!

Har kommit in efter att ha varit ute i stallet och skolat ut lite frösådder och sticklingar:) Detta är Sanguisorba minor (Pimpinell) en kryddväxt egentligen men eftersom jag älskar formen på Sanguisorborna så tnkte jag att den kan bli snygg att plantera in i mellan i rabatterna för att få det frodigt:))Såg även att sticklingarna (andra omgången) hade rotat sig så de fick komma ner i fin jord och egna krukor. Salvia elegans (Ananassalvia) är en ettårig växt som jag övervintrar frostfritt och som doftar helt otroligt starkt och gott av ananas:) Den får klart röda blommor och är en mycket dekorativ och trevlig växt om den får tillräckligt med sol och näringsrik jord. Jättelätt att ta sticklingar av och allt eftersom de växer toppar jag dem och får på så vis täta och buskiga fina plantor som jag kan sälja på växtmarknader till sommaren:) Även perfekt att ha med som present när man ska hälsa på någon:)
Så här fina rötter hade sticklingen fått på lite mer än en vecka:)

8 kommentarer:

 1. Å det var inte fy skam till rötter. Det måtte bli en kraftig och fin planta:))
  Om jag kommer ihåg det, så ska jag skaffa mig en ananassalvia...gillar doften.

  SvaraRadera
 2. Verkligen fina rötter på en vecka.Tänk om alla växter vore så lättrotade.

  SvaraRadera
 3. Hej. Det var kraftiga rötter! Imponerande. I senaste AoT hade de ju testat såjord och gav Emmaljunga och Eldorado bäst betyg. Är det några av dessa jordar du har använt eller blandar du egen?
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 4. Kristina: Vi blandar vår egen. Den består av torv, perlit och sand 2+2+1. Det fungerar bra både till sådder och sticklingar.

  SvaraRadera
 5. Fin fina sticklingar synd att vi inte bor nära så jag kunde bjuda på kaffe.Hi hi...
  Annika

  SvaraRadera
 6. vilka fina rötter du har på den annanasliljan ( nått jag aldrig haft),och en massa att skola om:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Ja, då är det bäst att bjuda in er då (så man kan få en planta) hihih. Skämt å sido, hoppas ni vet att kaffet står på om ni kör förbi,
  MB

  SvaraRadera