fredag 25 februari 2011

Nya plantor

I år har jag delat min Canna indica namnsorten är 'Tropicana' förutom min moderplanta som är den största biten i en stor kruka blev det 3 stycken nya krukor:) Har dragit igång dem tidigare i år för att få se dem blomma tidigare. Den här namnsorten har så vackra blad och med sina starkt orange blommor utgör den verkligen ett blickfång:) Att den blir en stor hög planta bidrar ju till effekten. Min var förra sommaren säkert 1.50 hög:) De vill ha mycket sol och värme och regelbunden vattning och gödsling. Jag har en med gröna blad också och röda blommor men den har jag ingen bild på.
En ståtlig växt med spektakulära blommor.

8 kommentarer:

 1. God morgon!
  Vilken fräck blomma.Sån har jag aldrig sett.
  Kramiz Mia

  SvaraRadera
 2. Har inte heller sett denna utom kanske i botaniska trädgårdar i sydeuropa, verkligen ståtlig!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Älskar Cannor, men det är växt som inte får prioritet hos mig. Jag är glad om jag lyckas övervintra dem. Ta väl hand om bebisarna : )

  SvaraRadera
 4. Vilka häftiga blommor.
  Förstår att de kräver mycket näring o vatten!!

  Ha en trevlig helg:-))

  M-L

  SvaraRadera
 5. Den är otroligt läcker!!! Jag har kikat just på den med orange blomma men aldrig köpt någon. Jag har haft den med röd blomma och den är som en liten palm :) De är ju tacksamma att dela, tror att minsta del av knölen ger en frodig stam. Får de bara ljus och värme så tar de sig ordentligt.
  Ha det gott, kram ♥

  SvaraRadera
 6. Har tyvärr inga sådana men men en vacker dag så.
  Tack gullig du det var en sådan fin kommentar du skrev till mig. Kan inte lova att hitta på fler sådana galenskaper jag är bara sån liksom.
  Kram till dig från mig
  Annika

  SvaraRadera
 7. Vilken otroligt fin blomma.
  Jag har inga men kanske jag skall köpa.
  Roligt att prova något nytt.

  Ha en riktigt fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 8. Visst är cannan vacker! Men den bör ju startas så tidigt att den inte riktigt funkar hos mig, har ju bara kalla källaren och där är det lite för kallt för att få igång den tyvärr!

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera