onsdag 23 februari 2011

Dahlian en Mexikansk skönhet!

Igår kväll hade Tjörns Trädgårdsförening anordnat en trevlig kväll med Maria Sjöstedt från Botaniska Trädgården i Göteborg som visade bildspel och talade om odling, förvaring och lite historik kring dahlian. Det var många intresserade som hade kommit,men det började inte så bra då tekniken strulade;( Det hela blev säkert en halvtimma försenat men medan vi väntade på att allt skulle ordna sig så pratades det sinsemellan och kaffet kom fram:))

Många kloka huvuden slogs ihop för att lösa det tekniska som tack o lov till slut fungerade så att vi fick höra och se det som vi väntat på:)
Här ser vi Maria som precis ska börja att berätta:) Ett trevligt och bra föredrag. Många frågor fick hon svara på och det är nog så att intresset för dahlior har ökat:)
Här visar Maria hur man delar en dahlia och vad man bör titta efter och eventuellt ta bort när man ska plantera dem i ny jord på våren/sommaren. På Botan planterar man dem först i krukor för att driva dem så mycket som möjligt innomhus innan utplanteringen.

3 kommentarer:

 1. teknik är bra när den fungerar. Det där föredraget hade jag gärna lyssnat till.

  SvaraRadera
 2. Kul.
  Hade tänkt komma men det blev inte så.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera