fredag 11 februari 2011

Den här hostan är den dyraste jag någonsin har köpt;)) Men jag föll pladask när jag såg den som nyhet på Hostaparadise sida:) 'Stitch in Time' som den heter var en liten liten plutt när jag fick hem den 2009 så första året tillbringade den i kruka utomhus som jag sedan förvarade inne på vintern nu har den dock varit planterad ute under hela 2010 och jag får se om den överlevt vintern. Den är tydligen inte så lätt att odla har jag förstått. Nåväl det återstår att se, det är en sport av 'Summer Breeze' och det är en medium stor hosta. Min står i skugga.
En annan medium hosta är 'June Fever' som är en sport av 'June' gillar läget sol/skugga och det är en mycket trevlig hosta med en bladform som jag är extra förtjust i:)
'Color Glory' är en large hosta och den får vita blommor. Min står i sol/hlvskugga.
Extra large är 'Green Acres' som är underbart vacker Halvskugga/skugga.
Och sist men inte minst ' Northern Exposure' en large hosta som är en sport av siebildiana och har nästan vita blommor.

7 kommentarer:

 1. Så fina! Jag upphör aldrig att fascineras av hostans underbara blad, oavsett om de är enfärgade eller i olika gröna nyanser. Men den första du visar idag är verkligen något alldeles extra.
  Ha det bra
  Kram Helen

  SvaraRadera
 2. Läckra Hostor :) Jag tycker det är roligt att det kommer fler olikfärgade, jag köpte ett par i förr fjol via Birgitta (glädjekällan) och de var riktigt fina och klarade av förra vintern och jag hoppas de överlevt årets vinter med.

  Jag har sagt till mig själv att jag inte får vara så otålig, att våren kommer tids nog, att det bara är februari och fler snöfall skall komma, MEN det är inte lätt eller hur? Vi har visserligen inte fått så mycket snö som andra har fått, men ändå...... I dag är det inomhuspyssel och vård av sjuk ungdom som gäller här - spelar ingen roll om man är 10 eller 20 år, 40 i feber gör alla yngkliga ;)

  Nu mörknar det och snart blir det mys med brasan. Ha en skön helg :)

  SvaraRadera
 3. Den översta VILL JAG HAAAAAAAAAA!!!!
  Den är bara så läcker!

  SvaraRadera
 4. Så fina! Särskilt Green Acres, den noterar jag i min vill-ha-lista! Och tack för att du påminner om sommar denna förfärliga vinterdag!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Duger väl.
  Jag menar, vilka läckra skönheter du visar. jag minns ännu din trädgård!
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Vackert Monne!
  Önskar jag fick tillfälle att se dem i verkligheten så jag ska försöka hålla mig på plats när ni visar er trädgård i sommar.

  Ha en riktigt fin helg!
  /Bianca

  SvaraRadera
 7. Tänk på mig när det är dags för delning av 'Colar Glory'även om jag inte har några som helst ursäkter att komma med :-) Tack för god lunch!
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera