måndag 17 maj 2010

Piontid!

Då både Göran och jag älskar pioner har vi några stycket men det är något visst när Paeonia mlokosewitschii (svavelpionen) slår ut vilket den har gjort idag:) Kanske beror det på att den brukar vara först ut eller att man längtat så efter blomprakt efter en grå och trist vinter. Men nu, äntligen får vi njuta av denna skönhet under ett tag nu. Sedan kommer de, en efter en rosa, röda, vita, orangegula, enkla, fyllda, rufsiga, doftande eller inte åh ljuvliga tid:))

8 kommentarer:

 1. Varför heter den Svavelpion??
  Håkan

  SvaraRadera
 2. Hej Håkan vad trevligt att du hittat min blogg;) Jag vet faktiskt inte varför den heter svavelpion kanske för att den är svavelgul.

  SvaraRadera
 3. Vacker!
  Min verkar ha dött i vintras, det var inte mycket med den innan heller om jag skall vara ärlig :-) Här är det långt tills pionerna blommar.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 4. Ååååååå - så vacker! Inte alls avis, nej då.....;)
  Ska se till att ha kameran nyladdad på lördag för det lär bli måååånga bilder hos dig!
  /Helen

  SvaraRadera
 5. Å, den har slagit ut....den är ju helt UNDERBAR!

  SvaraRadera
 6. ååå såå fin!! Faktiskt en pion som jag skulle kunna tänka mig köpa, hade en gång i världen men den dog.Ja, jag har inte ramlat ner i pionträsket ..än:)
  ha det gott /Berit
  som har ändrat min hemska text:))

  SvaraRadera
 7. Det ser ut som en stor bukett, den var riktigt vacker.
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Mmmmm, underbar. Har ännu ingen som kommit så långt som till blomning, men den som väntar på något gott...jag njuter av din så länge.

  /Anette

  SvaraRadera