måndag 3 maj 2010

Musöronens tid:)

Nu går det med en rasande fart, på bara några dagar har björken nu vecklat ut sina skira klibbiga blad:) överallt i trädgården och naturen händer det hela tiden något nytt.  Blir varm ända in i hjärteroten av att se detta fantastiska skådespel som sker.
Här har Göran gjort klart rabatten som gjordes i grunden till det  gamla hönshuset som vi rev i höstas. Det är det som syns längst bort i bilden.
Här står jag högst uppe på den andra nya rabatten som har legat och gottat till sig i vinter och som Göran nu planterat Rhododendron och Magnolia i. Ett lass täckbark beställdes och har blivit utkört för att hindra för mycket ogräs att få fäste innan Rhoddarna växt till sig:) Hönshusets grundrabatt ser ni längst ner där ni ser en röd "plupp" det är en spann som ligger där.


I Ornäsbjörksrabatten växer det så det knakar.


Här står en del av mina fuchsior på avhärdning. De ska ner till altanen på framsidan så fort det bara går:))

5 kommentarer:

 1. Oj, vad långt våren har kommit hos er. Här känns det nästan fortfarande som vårvinter, fast man ser ett svagt - mycket svagt - grönt skimmer på björkarna så blir det bara lite varmaså.......

  SvaraRadera
 2. Det ser jättefint ut. Och en liten rhodde blommar allaredan. Visst är det härligt denna tiden.

  SvaraRadera
 3. På Norrviken har bokarna slagit ut - många av dem i alla fall. Det känns som om man vill stoppa världen just nu. Jag hinner inte med!

  SvaraRadera
 4. Jovisst, det är ju denna härliga tid vi väntat på så länge. Det är liksom nu allt händer! Och allt på en gång, verkar det som. Jag är bara orolig att det ska gå alldeles för fort. Vill njuta av denna tiden länge, länge...

  Hälsningar från Norrviken!

  SvaraRadera
 5. Vad fort det går, och vilka härliga projekt du har! Jag bli alldeles grön av avund när jag ser en rensad rabatt, färdig att fylla på.
  Här är det många många kvadratmeter planteringar kvar att befria från kvickrot,maskrosor och revsmörblomma. Men vilken känsla när man är klar!

  SvaraRadera