tisdag 11 maj 2010

Love is in the air!
Nu svallar känslorna både högt och lågt i naturen. Detta par av ladusvalor (tror jag det är) Hade en riktig lite show på telefontråden med mig som enda åskådare:)) Man blev på riktigt gott humör av allt kvittrande:)Vissa växter glöms ofta bort i "moderna" trädgårdar och till de växterna hör väl Bergenia crassifolia, som var så vanliga i trädgårdar förr men nu ratas av många för att de är så vanliga. Jag tycker att de är underbara med sitt kraftiga växtsätt och underbara rosa blommor:) Fick en ljuvlig mörkbladig (nästan svart) av Birgitta (Glädjekällans Trädgårdsblogg) som jag ser fram emot blomma förhoppningsvis nästa år:)
Andra växter ses som väldigt märkvärdiga och exotiska som Sanguinaria canadense (Blodört) och visst är den underbar men är den "finare" jag kan nog inte svara på det:)


Ytterligare en "gammal" växt är ju Lamprocapnos spectabilis (Löjtnantshjärta) Vilken jag tycker är underbar:) påminner om barndommen på något underligt sätt.

Actinidia kolomikta (Kameleontbuske) är väl en relativt "modern" växt tror jag:) tycker i alla fall att nyutspringet är läckert.Här är en buske som jag gillar enormt mycket Rh. 'April Gem'  Mehlquist, bryr mig inte ett spår om den är modern eller inte:)) den är helt oemotståndlig när den blommar i alla fall.

8 kommentarer:

 1. Jag gillar Bergenia i alla dess former. Har ett stort parti med den "vanliga" Bladen är så snygga (även blommorna)Blodörten är så kinkig här så nu struntar jag i den. Så får jag välja så väljer jag Bergenia.
  Carina

  SvaraRadera
 2. Bergenia hör till en av alla mina favoriter. Väl så fin som blodörten ;-)
  Rh. 'April Gem' har slagit ut här också. Såg det idag. Men nu slår mycket ut bara man vänder ryggen till!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Jag har en liten tos Bergenia, men den har varit så i flera år så den trivs nog inte där den står. Löjnantshjärta gillar jag mycket men den påminner mig om mormor//Britt

  SvaraRadera
 4. Vilken trädgård du har, jag är jätteimponerad.
  Och tack för Martin och krokodilen!

  Så snart det har slutat regna ska jag gå ut och göra plats runt en björk och plantera kärleksört.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Tant Grön: Tack!! jag blir alldeles generad. Kul att du tar efter kärleksörtplanteringen:)

  SvaraRadera
 6. Jag tillhör den lilla tappra skara som verkligen tycker om Bergenia. Tycker blommorna är sååå läckra! Jag såg en ny klarröd hybrid i en engelsk trädgårdstidning som jag verkligen skall hålla utkik efter.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Blodört måste jag skaffa mig den får mitt hjärta att slå - hårt!
  Ha det gott
  Annika
  Som håller på att gör en ny länk till dig

  SvaraRadera
 8. Blodörten har i den kyliga väderleken stått länge i blom. Man tackar!
  Bergenior, njae, jag avstår...
  Löjtnantshjärta, absolut, de vill jag inte avstå från.

  /Anette

  SvaraRadera