tisdag 4 maj 2010

Lycka är att se något efterlängtat!!

Vet ni vad det här är? Jo, det är vita krolliljor som kommer upp ur rabatten:)) Blev så glad när jag såg att de överlevt vintern och kommer så här fint. Jag fick dem förra året av goa Bitte (bloggen Bitteprat) och jag ser verkligen fram emot att se dem blomma:) Har sedan tidigare rosa som jag också fått från en vän och de kommer också jättefint. Nu är de den svarta krolliljan som står på önskelistan men den får jag kanske vänta ett tag till på.
En annan sak som gladde mig var att den lilla gulbladiga Berberis thunbergii 'Tiny Gold' som vi köpte av Lars Danielzon på STA:S Riksmöte i Hudiksvall förra året kommer så fint:) Jag trodde först att den var död för den så så gul ut haha. 
Nu börjar också Magnolia stellata (stjärnmagnolia) att blomma. Ett riktigt mästerlikt konstverk tycker jag att dessa blommor är.
Ett mer spektakulärt konstverk är väl Aralia elata (Parkaralia) med sina taggiga stammar. Den skjuter tyvärr rotskott men det är bara till att klippa eller gräva upp:))

3 kommentarer:

 1. Vad kul Monne att dom (krollisarna) kommer så fint:)
  Parkaralian ser lustig ut med alla taggar. Berberisen är fin. Den skulle göra sig bra bredvid den mörka...ett kanske :)) Den 4 juli åker vi till Larz. Får se vad han lockar med för extra spännande i år.
  Den svarta krollisen kanske jag kan fixa till dig...om du e riktigt snäller ...men det e du ju:))

  SvaraRadera
 2. Nu går man och tittar vad som kommer efter den här vintern. För varje växt som kommer blir man glad.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Vita krolliljror blir jag ju så sugen på nu!!! Jag har precis smockat i mig godis och trodde suget var över...*ler*

  SvaraRadera