måndag 10 maj 2010

Gult är inte fult!

Physocarpus opulifolius (Gul Smällspirea) är härligt gul i bladverket, ser nästan ut som forsythia på långt håll;) Vi grejade en stund ute på förmiddagen innan Göran gick till jobbet. planterade ut resten av dagliljor och irisar som skulle ner i rabatterna och det var då som jag upptäckte att två av de dagliljor som jag planterade här om dagen nu var avbitna;( som om inte det var nog hade de jäkla rådjuren dragit upp hela plantan och lagt den vid sidan om, hoppas att rötterna inte tagit skada bara. Nu få svågern gärna sitta på pass med bössan för fy katten vad jag är arg. Om ni ser gärdesgården ovanför smällspirean  så ser ni innanför där den så kallade "förträdgården" det är där jag har min alv;)
Han fick föresten komma ut idag från sitt vinterviste inne i stallet:) Tycker att han ser riktigt nöjd ut. Här syns förövrigt smällspirean i bakgrunden.På Liseberg i lördags fyndade vi denna ängel. Den hade kostat 295:- men de hade tappat den när de skulle packa upp och den hade brutit vingen och halsen så vi fick den för 80:- ;)) Jag lagade den och det syns knappt att den har varit trasig. Ibland har man tur. Vet inte riktigt var vi ska ha den så den får stå i stenpartiet så länge.
Den här lilla söta Irisen köpte jag förra året och den kommer så fint:) Iris ruthenica (Ungersk Iris) heter den och som ni kan se själva så är den pytteliten, jämför med pennan:) ska bli spännande att se vad det blir för blommor.

9 kommentarer:

 1. Åh, vad härligt med blomning. Här syns inte ens forsythian blomma ännu och inte någon annan buske heller.

  Hur stor är alven? den ser stor ut och den är jättefin, likaså ängeln. Vilket kap du gjorde:)

  Dom jädra kattorna hade varit hos mig och grävt upp Coral charm igen. Vet inte hur många gånger dom grävt upp den. Nu har jag satt en grej över.
  Rådjuren kommer inte (peppar peppar) nu sen älven blev isfri...sköööönt.

  SvaraRadera
 2. Nej gult är verkligen inte fullt. Det är vårens färg tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Så trist med rådjuren...vilka odjur som inte kan låta bli blommorna! Vilken tur ni hade med ängeln! Jag tycker den gula färgen lyser upp så glatt! Ha en fin kväll! / Irene

  SvaraRadera
 4. Smällspirean är så fin!!!!Gult är INTE fult!!!!
  Vilket fynd du gjorde med ängeln. Den var jättefin!!!
  Carina

  SvaraRadera
 5. Hu! Jag som trodde dagliljorna var rådjurssäkra. Fast man vet aldrig vad de får för sig. I vintras åt de upp all murgröna som växte på staketet och totalhavererade min underbara korsikanska julros. Och båda är giftiga.

  Din smällspirea är supersnygg! Och vilken tur du hade med ängeln. Den ser ut att trivas bra i gruset.

  SvaraRadera
 6. Kul med gult. Jag hade precis samma tanke när jag skrev till Trädgårdsriket denna veckan :)
  Är det Dart's Gold du har?

  SvaraRadera
 7. Dagliljan: Har faktiskt ingen aning vilket sortnamn det är köpte den på Plantagen för x antal år sedan. Har tänkt att plantera uppe vid vägen den gula och 'Diablo' tillsammans det blir en snygg effekt.

  SvaraRadera
 8. Jag har planterat Nugget nu också, den är ljusare i bladutspringet, Dart´s Gold drar nästan år orange i början.

  SvaraRadera