måndag 31 maj 2010

Första Irisen!
Första irisen som blommar i år Iris germanica 'Red Orchid' Det ska bli spännande att se de andra irisarna när de blommar för en del är nya för mig och har knoppar så det bådar gott:))


Den här busken köpte vi förra året och jag tycker att den är jättehäftig. Salix magnifica (Magnoliahägg) är namnet och det var verkligen roligt att den klarade vintern.
Från magnoliahägg till "riktig" magnolia;) Denna korsning Magnolia liliiflora 'Reflorenscens' x stellata 'Pinkie' blommar så här vackert nu. 

6 kommentarer:

 1. Gillar din järnlucka som du fick.
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Den irisen var en verklig snygging. Men visst ser den mer blå än röd ut?
  Jag går och väntar på min enda iris germanica, en vit sak som aldrig blommade förra året. Nu har den sex blomstänglar med knopp.Det är den första jag spanar in när jag kommer hem från jobbet...

  SvaraRadera
 3. Ja, den är lite mer åt det vinröda hållet skulle jag nog säga:) Det är svårt att fånga rätt färgnyans med kameran. Hoppas du blir nöjd med din vita:)

  SvaraRadera
 4. Mina irisar står ännu bara i knopp. Men jag kollar dem förväntansfullt varje dag... Irisar kan man aldrig få för många av!

  SvaraRadera
 5. Magnoliahäggen gillar jag. Var på Kungälvs Gardebcenter idag, på väg hem från mor ocg far. Ville hitta något lövfällande istället för den rosenkvitten som dött i vinter. Den som var planterad i tvättgrytan. Hittade inget så nu snurrar det i skallen. Vad skall jag ha i grytan????
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera