fredag 21 maj 2010

Blomdoft och frösådder!

Tidigt i år någon gång i mars tror jag var vi på Plantagen och då köpte vi bland annat lite sticklingar av Petunia. De var som ni ser enkla gula, dubbla lila och även dubbla rosa. Se så fina de har blivit i sina amplar:) Doften när man kommer nära är bedövande. Älskar doften av Petunior men gillar INTE att de är klibbiga att ta i när man ska pilla bort vissna blommor BLÄÄÄÄ!!


Den här Rhododendron plantan blommar för första gången i år:) det är en frösådd planta av Mikael Zwork som korsat Rh. souliei x anwheiense. Den är frösådd 2002. En otroligt vacker ren vit blomma, väldigt roligt tycker jag:) Men fröplantor av Rhododendron (och många andra) är ju som många vet inte fröäkta så det kan ju bli vilken färg som helst (nästan) på blommorna och växtsättet kan skiljas åt också. Men så är det ju med syskon, samma föräldrar men olika individer:))

Syskonet till den övre plantan är alltså denna. Från samma frösådd, men såå olik:) Denna är mer rosa i tonen och knopparna är ju helt rosa. Snygg på sitt sätt. Nu slår den ena Rhodden efter den andra ut och det är rena julafton att gå trädgårdsrundan på morgonen och se vad som har slagit ut idag:) Ha en trevlig helg alla, det ska jag ha:) Får bloggvänner på besök i morgon och det ska bli så roligt. Söndag blir det att fira/hjälpa dottern som har 30-årskalas. Så jag hinner kanske inte lägga in något nytt förrän efter helgen.

5 kommentarer:

 1. Vad fint det blommar! Vad kul med bloggbesök!
  Ha en härlig dag och helg! / Irene

  SvaraRadera
 2. Häftigt att du lyckats från frö! Äääälskar vita roddisar!

  SvaraRadera
 3. Jag blir lite avundsjuk när jag ser hur långt det kommit i din trädgård men vet ju att jag har mitt kvar.....Agneta

  SvaraRadera
 4. Det ska bli så roligt både att träffas imorgon, och att äntligen få se din trädgård live! Ska sätta kamerans batteri på laddning över natten... =)

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig när det gäller klibbiga petunior - fast vackra, det är de!

  SvaraRadera