lördag 15 maj 2010

Besökta trädgårdar!

Idag har varit en trevlig dag trots regnskurar och trist väder:) Vi har nämligen tillsammans med andra intresserade i Rhododendronsällskapet besökt 2 st privatträdgårdar i Stenungsundstrakten. Först var vi hos Hans och Jytte Jensens trädgård som var en överaskning:) Mitt inne i samhället ligger en stooor tomt som var väldigt vacker. Här hälsas vi välkomna av värdparet.
Trädgården på baksidan övergick i ett riktigt woodlandskap med många fina buskar och träd.
Denna entrerabatt möttes man av när man kliver in i trädgården. Gulbladig Calluna vulgaris, vårlökar och andra växter det var mycket snyggt.
Den här skönheten går ju inte av för hackor precis:) Ljuvligt!! Efter trädgårdsvandringen hade Hans och Jytte dukat upp inne med kaffe, smörgås och kaka. Rena kalaset:) Nästa besök var hos Börje Thorstensson i Svenshögen som också har en helt fantastisk trädgård men där glömde jag kameran i bilen så det får bli dokumenterat en annan gång. Efter vandringen där bjöd Börje på korv o bröd så ingen behövde gå hungrig därifrån heller:)) 

4 kommentarer:

 1. Då behövde ni ingen kvällsmat förstår jag.
  Vackra bilder och tydligen en helt underbar dag i goa vänners lag.
  Synd på vädret men inget man kan göra åt.
  Karin //

  SvaraRadera
 2. Så roligt att gå på trädgårdsvandring sådär! Wow vilken roddis!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Oj vilka vackra bilder, överdådigt!
  Vilken glädje det måste vara att ha en sådan underbar trädgård!
  Vädret kan ju ingen rå på, men visst har det varit tråkigt med denna kyla och detta gråmulna som vi har haft så länge nu. Längtar verkligen efter värme, och det tror jag att växterna också gör.
  Ha det gott//Monica

  SvaraRadera
 4. Lyckat och vad härligt med både fika och korv//Britt

  SvaraRadera