måndag 5 april 2010

Rensandet fortsätter.

Dagen började som alltid med frukost:) men sedan gick vi ut tillsammans och började bära ut en del övervintrare från garaget ner till altanen, de får stå intill väggen på den halvt inglasade delen för att möta våren. Sedan fortsatte vi att rensa i den rabatten som går under arbetsnamnet "Oxelrabatten" detta pga att vi planterat en silveroxel där:) Jag började igår med att allra längs bort få bort allt gammalt och dött samt alla löv för att blåsippor, krokusar, gulsippor och Corydalis ska kunna få en chans att visa upp sig ordentligt. Det blåste dock så in i norden att jag gav upp med att försöka få löven dit JAG ville:) Så i dag fortsatte vi. Som ni ser är det en del att ta bort.
Så här såg det ut ett par timmar senare:) Svårt att tro att det är helt fullt av blommor där om några månader. Vi fortsätter i morgon, nu har Göran åkt till jobbet och jag ska dona lite inne. Det är mycket roligare när vi är två som jobbar än att jag är där själv.
I förrgår däremot var jag riktigt duktig om jag får säga det själv, och det får jag:)) Denna stora rabatt (arbetsnamn: Ornäsbjörkrabatten) rensade jag alldeles ensam. Detta är vänstra delen och det var ett fasligt klippande och rensande. Vet inte hur många skottkärror som jag körde bort.
Här är den högra halvan. Det ser så kalt och naket ut nu vid denna tiden men oj vad fort det går när det väl sätter igång att växa:) Hoppas att det blir lite värme och sol nu så blir det explosion i rabatterna.

12 kommentarer:

 1. Jag tycker du/ni är jätteduktiga som har rensat så mycket. Själv har jag inte börjat ännu - har fullt upp med att gräva odlingsbäddar för kommande grönskasodlingar.

  SvaraRadera
 2. Började själv rensa lite igår.men idag var det stopp.Ca 5cm snö när vi vaknade.Allt var vitt vitt..Så nu hoppas jag att solen kommer tillbaka och smälter bort det här vita.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat! Det är så skönt att få "städat" i rabatter och gräsmattor tycker jag, genast ser allting så mycket finare ut. Bara det nu snart börjar att grönska också!
  //Monica

  SvaraRadera
 4. Flitigt!kul att ha sällskap när man jobbar.
  Har börjat rensa lite men litar inte på vädret så jag vågar inte rensa för mycket.
  Snön låg ca 7 cm. tjock på morgonen.
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med vårgöra. Här har varit lite för blött under påsken tyvärr. Fick fixat lite i växthuste istället, inte så illa det heller.
  Ha en skön kväll!
  Eva

  SvaraRadera
 6. Visst är det tacksamt att rensa i rabatterna, när resultatet blir så fint! Duktiga ni är som hunnit med så mycket redan!!
  Jag har fortfarande snö kvar, får ta det lite lugnt med rensandet! Men jag längtar...
  Ha det bra / Margot

  SvaraRadera
 7. Vad härligt det ser ut hos dig. Längtar tills jag kan komma igång ordentligt.
  Skall åka iväg igen men sen skall jag bara vara hemma där med basta.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 8. Så fint ni gör!!! Jag får knappt in Ken nu. Han är ute i ur och skur. Man blir lite kluven när man har sina barn som Påskgäster man vill både vara ute och inne. Men trädgården och dess arbete finns ju utanför dörren varje dag..
  Carina

  SvaraRadera
 9. Det ser kanonfint ut, snyggt jobbat Monica.

  SvaraRadera
 10. Det kliar i fingrarna då jag ser vad du åstadkommit. Än är det för tidigt men min tid kommer, sen nån gång.

  /Anette

  SvaraRadera
 11. Visst är det härligt att äntligen få vara ute trots att det är lite kallt ibland.
  I morgon lär visst värmen komma och den ser jag fram mot.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Trädgårdsarbete, tungt och härligt! Jag gillar också sällskapet av maken.

  SvaraRadera