lördag 3 april 2010

En dag i solen!!

Idag har jag varit ute sedan 9 tiden i rabatterna och "städat" Solen har strålat från en blå himmel och det har varit helt underbart:)) Efter att ha slitit hela dagen så är jag rätt mör nu. Har ont i princip överallt men jag är lycklig över att trädgårdslivet äntligen har börjat:) Dessa påskgula krokusar visar jag i knoppstadiet på det förra inlägget, så fort solen går i moln ser de ut som vaniljgula knoppar men så fort solen kommer fram öppnar de sig och en underbart gul färg lyser upp hela rabatten - en färg man blir glad av:)
Denna lilla skönhet tittade också fram i dag. Det är Hepatica x media 'Blue Eyes' en liten söt blåsippa som jag köpte på mässan i Stockholm förra året har jag för mig.

8 kommentarer:

 1. Blåsippor är alltid söta!
  Även jag har fått upp små mini krokusar som slog ut i solskenet.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Det är gott att höra och se hur det är på Tjörn just nu. Vår äldste är där med bl a de två jag hade med mig på förra årets lilla besök.

  Här i sydligaste Norrland har det varit vår idag!

  /Anette

  SvaraRadera
 3. Blue Eyes får du fota för oss igen, när den är utslagen, aldrig sett :)

  SvaraRadera
 4. Visst har det varit en härlig dag! Nästan så jag tycker det är skönt när kroppen värker efter en dag i trädgården...
  Ha en fortsatt härlig påskhelg!

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart att äntligen få se blommande blommor i trädgården! Oj vad man har längtat efter det! Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 6. Tänk att så fort solen tittar fram formligen exploderar det omkring oss, min arum italicum fanns inte i förrgår och idag är den uppe rejält och har vecklat ut ett par blad, och hyacinterna woodstock har vuxit 1 cm bara över natten tror jag!
  Häftigt är det! Hoppas ni får ytterligare en solig och fin påskdag med mer trädgårdsarbete för du vet väl Monne att bästa hjälpen mot träningsvärk är mer arbete!!!
  Kramis Ullis

  SvaraRadera
 7. en dag i solen och lyckan är gjord!!!

  Jag njuter jag med!

  kram på dig

  SvaraRadera
 8. Hej på er
  Även här har det städats i trädgården sedan tidigt i morse. En underbar dag.
  Söt blåsippa :))
  Fortsatt trevlig påsk
  Birgitta

  SvaraRadera