tisdag 13 april 2010

Lite vårblommor!

Idag var jag ute i Emma och Hampus hus på Orust igen och fixade lite men på eftermiddagen gick vi ut i trädgården för att fortsätta med "vårstädningen" men det blåste så infernaliskt att det inte var någon ide att försöka att kratta upp något då det genast flög åt alla håll. Planterade om en massa fuchsior i stället:) Men innan tog jag och kameran en runda och det var värst vad allt kommer med stormsteg:) Denna än så länge lilla Daphne mezereum Album ( Vit Tibast) börjar nu att blomma den doftar ljuvligt.
Här är en vit krokus som är kvar från den tiden då rabatten skulle vara blå och vit, vilken snabbt ändrades när det blev mer lila än blått och sedan poppade det upp lite rosa och sedan var det kört:) 
Paeonia mlokosewitschii (svavelpion) har kommit så här långt:)
Scilla siberica börjar att bli mattlik nu även om det inte syns så bra på denna bilden.
Och sist men inte minst en av mina Blåsippsplantor, de har självsått sig lite under åren och de är såå söta där de står:))

6 kommentarer:

 1. Underbara vårbilder! Blåsipporna är så ljuvliga! Jag är så glad över dom två små plantorna jag köpte på mässan, hoppas att dom oxå självsår sig och blir fler, liksom dina blivit!! Blåsippor är bland dom sötaste vårblommor som finns!
  Ha det bra / Margot

  SvaraRadera
 2. Hallå Monne!
  Så härligt med all vårblomning! Min tibast har knoppar men inga utslagna blommor ännu. Den lila ser ut som skam efter att ha legat under en snöhög, men den vita ser fin ut. Väntar!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 3. åhhh vad fint!!

  Ha det gott /Berit

  SvaraRadera
 4. Mmmm! For en tid!! Fine bilder. Blåveis må jeg bare ha etterhvert, de er så fine:D

  SvaraRadera
 5. Åh, svavelpion!!!! Så snygg, alltid!

  SvaraRadera
 6. Äntligen kom jag hit in till dig.

  Svårt att hinna med allt just nu.
  Men så fint..
  Skall bli så kul att se dina rabatter framöver.
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera