tisdag 27 april 2010

Pissmyror är inte roligt!

Vid ett ställe på "Kärleksstigen" har dessa gynnare bestämt sig för att bo. Det vill nu inte jag så jag har försökt i 3 år att försöka att utrota dem men det är inte det lättaste. Själva boet ligger ju djupt nere i marken och det är stora stenblock som ligger huller om buller och över detta har Göran fyllt på med småsten och grus och till sist sand. Så det går inte att komma åt själva boet. Första året som jag upptäckte dem köpte jag RADAR som jag sprutade så nära jag kunde, jag tömde burken. Efter en vecka tömde jag en till. Sedan köpte jag myrr, men nä då inte hjälpte det inte. Sedan testade jag det starkare granulatet av MYRR, NÄÄÄÄ det hjälpte inte. Vintern kom och jag glömde av det hela, förra året gjorde jag slut på 2 pkt av granulatmyrr. Nu i år är "stacken" större än någonsin. Har hällt ut granulat och sedan har jag testat att hälla Fun Light (saft) öcer allt i hopa:)) Knäppt men jag hörde av någon som sa att det skulle vara väldigt effektivt, det är aspartanet som dödar dem tydligen.
Så nu får vi se om det fungerar. Jag köpte en flaska med smaken "Tropical Fruit" hoppas att dom gillar den så dör de i alla fall lyckliga om de nu gör det:))

6 kommentarer:

 1. Sött och gott - myrornas himmelrike! Kanske får det motsatt effekt och alla grannskapets myror samlas här... =)

  SvaraRadera
 2. Ja, ditt myrelände, det hade jag glömt. Det är själva fina trädgården jag minns. Hoppas verkligen du får kontroll på dem!

  /Anette

  SvaraRadera
 3. Myror är bra men man vill inte ha dom så nära.
  Själv har jag ett gäng små svarta i vinterträdgården som jag tänker vräka.
  Lycka till
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Oj.. Vem kunde tro att Fun light saft egentligen är ett myrgift. Eller...man har väl haft sina aningar. Jag har myrbon i vissa krukor utomhus...en gång hade vi det inne i en kruka. Jag förstod inte var myrorna kom ifrån.
  Lycka till med myrsaneringen på Kärleksstigen!!!
  Carina

  SvaraRadera
 5. slå ner ett spett till vintern, det leder ner kylan på djupet. Fun Light har jag prövat utan framgång..

  SvaraRadera
 6. Nu när du lyckliggjort dom med Fun Light så ta och töm ett paket potatismjöl där dom syns. Dom lyckliga myrorna kvävs av potatismjölet och de som är kvar kanske bestämmer sig för ett nytt boende:))

  SvaraRadera