torsdag 22 april 2010

Idag har vi varit ute och klippt lite rosor ryckt lite ogräs men det var inte så länge för det var en isande vind som svepte över oss så när svärfar och min svåger kom var det som på beställning att få gå in i värmen och fika:)) Men solen har skinit och här blommar Daphne mezereum (Tibast) den vanliga rosa.
Det sticker lite var stans i rabatterna nu det dröjer inte länge förrän det är prunkande och grönt överallt:) Lite värme bara så slår snart björken ut.
Paeonia mairei (Glanspion) köpte vi förra året och det var en positiv överaskning när det här mörka bladverket tittade upp:) Blir mörkgrönt senare dock.
Den vita Delphinium 'Galahad'  (Praktriddarsporre)har redan kommit så här långt. En av mina favoriter då den blir närmast 130-140 cm hög.
Här är blommorna på Pieris japonica 'Sarabande' 
Här i sin helhet.

7 kommentarer:

 1. oj vad det har kommit låångt hos dig...här har vi ju snö på en del rabatter än ,men det ärpå gång:)HMMM... Pieris japonica 'Sarabande' den blev jag sugen på.

  SvaraRadera
 2. Så mycket som hänt på Alen sen senast jag tittade in.... O så tråkigt med det ostädade huset. Hoppas det ordnar sig....
  Ha´t himla gôrgôtt i rabatterna
  Nina

  SvaraRadera
 3. Oj så det blommar och knoppas på Alen. Här är det också kallt. Väntar på lite värme så det sprakar igång. Så otålig man är, och sen går det för fort. Vilken fin pion, bladen var underbara. Ha det gott i helgen!!!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Hade jag inte förstått det innan så gör jag det nu, jag bor i sibirien :-) :-) Pionerna har bara röda knoppar strax ovan jord än :-) :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. Hoppas på att morgon dagen skall ge lite värme. Är ledig i helgen, så mina planer är att jag skall vara ute och jag har fått en portal som jag skulle vilja sätta upp//Britt

  SvaraRadera
 6. Snygg pion! Hur ser blomman ut? Har sparat den daglilja till dig om du inte redan läst det :)

  SvaraRadera
 7. Anette:Vad jag har googlat fram ska blomman påminna lite om rosenpionens. Tack för att du sparat en daglilja till mig:)

  SvaraRadera