måndag 12 april 2010Nu har alla perenner från förra året kommit ut i pallkragar för att "växa med" ljuset och samtidigt bli avhärdade:) Se hur irisarna redan kommit i krukorna. 

Här är alla dagliljor om övervintrat, vi har lagt lite nät över för att skydda lite mot både sol och frost. Har inte varit i trädgården sedan i fredags för på lördag vid middagstid körde vi till Gbg med täckt släpskärra för att plocka upp dottern och hennes sambo. Vi fyllde kärran med flyttkartonger och sedan åkte vi vidare till Hornbach där de skulle köpa färg. De hade tänkt att måla om några rum innan flytten den 24 april. De har nämligen köpt sitt första egna hus:)Vi fick dock en chock när vi öppnade och gick in i huset. Det VAR UNTE STÄDAT!! Vi hade trott att det bara var att snabbt måla över lite tapeter men ack vad vi bedrog oss. Dottern (och hennes sambo) var så besvikna. Jag som mamma blev naturligtvis fruktansvärt upprörd, Emma (dottern) ska ha barn och har stora problem med ligamentssmärtor och foglossning och har därför beställt flyttstädning till deras lägenhet för att hon skulle slippa denna påfrestning nu såg jag hur hennes glädje och förhoppning rasade i takt med att vi såg hur det såg ut. Köket var bara urplockat inte avtorkat alls utan det var smuts, kaffestänk, brödsmulor och div. andra oidentifierbara fläckar över allt damm och spindelväv. Det enda som var ok var spisen och kyl o frys men det berodde troligtvis på att de var relativt nya. Jag har lovat att åkaa ut nu i dag för att försöka att i alla fall få köket rent så att de kan få in sina saker i rena skåp när flytten går. Så får de kontakta mäklaren för åtgärder och ersättning. Jag har fotograferat det som vi hitintils har upptäckt men det blir säkert mer. Att paret som sålt huset är gamla och sjukliga har ju inte med saken att göra. Att "gubben" sedan är extremt snål gör ju inte det hela bättre. Allt har de fått betala extra för rullgardiner, några säckar med eldningspellets, och lite annat. De har plockat med sig gardinstänger och till och med "ploppen" till diskhon i köket. Är SÅÅ upprörd att inte en mäklarfirma har bättre koll är skandalöst. PHUU, så nu har jag fått häva ur mig lite:) Nu ska jag strax åka ut till huset och städa. Det blir lite halvdana inlägg ett tag framöver eftersom jag lägger min energi på Emma nu. Men " I'l be back!!!"  

5 kommentarer:

 1. Världens bästa mamma! *kraam*

  SvaraRadera
 2. Tycker du är flitig, många plantor att sköta.
  Skönt att få häva ut sitt missnöje eller hur!
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Först så vill jag säga att jag är avundsjuk på dina Irisar och dagliljor. Här har vi fortfarande snö kvar men om solen fortsätter som den nu gjort några dagar så kanske allt försvinner. Det kliar i mina fingrar att få komma igång med årets odlingar, för förra året blev ju som det blev med mammas bortgång. Sedan din dotters flytt. För jäkligt att det skall få gå till på det viset!! men BRA att ni fotat, för då har ni bevis.

  SvaraRadera
 4. Wow...vad många dagliljor! Härligt!
  Men sååå trist på städningen! Man blir ju tokig när det är så där! Bra att ni fotar...då kan dom ju inte komma undan med det!
  Vilken tur att du kan hjälpa till!! / Irene

  SvaraRadera
 5. Oj vad många dagliljor. Härligt när det växer.
  Vad urtrist med städningen. Förstår att du är arg. Jag hoppas verkligen att det löser sig.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera