söndag 25 april 2010

Gillar rostigt:)

För några veckor sedan åkte vi tillsammans med vår dotter och hennes sambo till ANTIKLADAN utanför Lilla Edet. Ett ställe som jag omedelbart förälskade mig i så dit kommer det att bli fler besök. De hade antikt, nytt, allmoge ja allt. Efter att ha gått runt bland allt det vackra och roliga en stund hojtade Göran till - KOLLA och ja, kolla vad tycks om denna hare/kanin i naturlig storlek i gjutjärn? Vi föll alltså pladask båda två för denna:)) Den fick naturligtvis följa med oss hem. Göran hittade den perfekta platsen för den och nu äntligen har jag fotograferat den så att ni kan se den också. När jag ändå var ute och fotade lite så gick jag en runda. Det händer mycket nu på bara ett dygn i trädgården.
Här till exempel har dvärgaurikeln 'Jack Drake' börjat att slå ut. Den gör mig lika glad varje år när den börjar att blomma.
Den här lilla sötnosen är helt nyplanterad Shortia uniflora (Fransklocka) köpte jag på Botan för ett tag sedan. Som en liten juvel i torvblocket.
Nu har även Omphalodes verna (Ormöga) börjat att blomma.

11 kommentarer:

 1. Vi kanske skulle behöva en sån kanin, eller rättare sagt en hare. Som kunde stå lite var stans i trädgården med en skylt...Hare was here.
  Det är gnagskador på många träd och buskar i år.
  Ha en härlig dag.
  Carina

  SvaraRadera
 2. Jättesöt hare! Och som vanligt på din blogg mycket fina foton.

  SvaraRadera
 3. Vilken lycka Monne, den är jättesöt och just för att den är rostig så passar den ju perfekt i en trädgård..den behöver inte bäras in på hösten.
  Härliga blomster. Inte ser jag mer än snödroppar, krokus å den där lilla lila som jag just kom på, att jag ska kolla vad den heter:)

  SvaraRadera
 4. Ormöga såg jag idag i min trädgård, det går undan nu. Haren var tjusig,den kunde ha fått kommit med hem till mig också//Britt

  SvaraRadera
 5. Har aldrig kommit iväg till antikladan, måste göra det i år! Fin hare!

  Primulorna och ormögat har knoppar nu, men det tar nog någon vecka tills de slår ut. Min shortia dog efter att ha fått sol på sig i tre dagar. Grannen kapade ett träd som skuggat platsen och jag tänkte inte på att den skulle kunna ge upp så lätt.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 6. Haren är ju helt underbar.Skulle inte ha något emot en sådan i trädgården.Den äter ju inte blommor .

  SvaraRadera
 7. Läcker hare! Synd det är långt till Lilla Edet, annars skulle jag absolut ha planerat in ett besök. Men nån gång kanske...

  SvaraRadera
 8. Var i Lilla Edet ligger Antikladan? Verkar ju som om de har ett o annat trevligt ;-)
  Har sett knopp i mina ormögon, men ännu har de inte börjat blomma.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 9. Nina: Här är telefonnumret till Antikladan 0520-656018

  SvaraRadera
 10. Ååå, jag är också vansinnigt svag för rost i trädgården. Amplar, spaljéer, klättertorn, you name it! Och din hare är ju alldeles underbar. Trots att jag bor ganska nära Antikladan har jag faktiskt aldrig varit där ännu. Men jag har varit på väg många gånger. I vår ska det bli av!

  /Bianca

  SvaraRadera
 11. Hej - Hej, vad kul att Ni gjort kaninen till en kändis! :-)
  Johan har just förra veckan varit på en liten inköpsresa och fått ín en del nytillverkade fina saker med skön nostalgikänsla - både för hem och trädgård. Lite gjutjärnskrukor, madonnor, ett par stora hundar, och annat smått och gott. Nya bilder kanske kommer läggas upp inom några veckor - om det hinns med..

  Titta gärna in på hemsidan: det översta fotogalleriet 29 är lite översiktsbilder från antikladan maj 2010 med lite blandat(och de övriga fotogallerierna är från julen 2008 och bakåt - det är mer som inspiration och ex på vad som kan komma och gå.)
  ha en fin vår & sommar & Välkomna tillbax!
  Dominique / Antikladan

  SvaraRadera