fredag 12 mars 2010

Vitt ute och färg inne!


Av mina 6 st novemberkaktusar så är det en som blommar om igen nu;) Sist blommade de överdådigt i oktober - november. De andra kan ju komma igång lite senare om jag har tur annars får jag vänta till hösten. Man blir på så gott humör när man upptäcker den första lilla knoppen och sedan "poppar" det fram mer o mer vartefter. Ser ni all snön på altanen utanför fönstret? Inte konstigt att man blir totalt kollrig när det sprakar så här av färg på insidan fönstret då eller?

Titta på alla knoppar som ännu bara är små pluttar:)
Ha en fin och trevlig helg alla !

9 kommentarer:

 1. Färg inne är det jag lever på just nu! En kopp kaffe och fem minuters stirrande på sötaste murgröneviolen, sen är jag redo att gå ut i ett brungult blött landskap.

  Nu fokuserar jag bara på saker här inne tills denna slasktid är över. *ler*

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Novemberkaktusar är verkligen tacksamma! Jag hade en som blommade tre gånger om året. Tyvärr drev jag tesen "kaktusar vill inte ha vatten så ofta" lite för långt och min dog torkdöden... Behöver jag säga att krukväxter inte är min starka sida..?
  Nä. Tänkte inte det. Men du verkar ha tumme med dina!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 3. Har ingen själv men min mor har en enormt stor, dom blir jätte fina om dom får bo ute på sommaren.
  Trevlig helg.
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Jo jag vet Mariana:) Mina åker ut så fort risken för nattfrost är över och jag tar inte in dem förrän i september någon gång.

  SvaraRadera
 5. Min bror har en bamsing som blommat från november till nu. Nästan aldrig omplanterad och får bara lite näring då och då. Jag tror den står i uterummet på sommaren - är det det som är tricket?
  Hej hej
  /Ann Marie

  SvaraRadera
 6. Ann Marie: Jag har mina ute på altanen i skugga hela sommaren de får en skvätt vatten när jag kommer ihåg det. Tror att de helt enkelt mår bra av frisk luft;) Kul att du tittade in förresten;)

  SvaraRadera
 7. Jag hade så många fina november/julkaktusar en gång i tiden, men höstfrost kan minska ned det antalet till noll om man slarvar :-) Men nu är det väl snart dags att hitta påskkaktusar i affärerna igen, de är inte så dumma de heller :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 8. Jag äger ingen själv men mamma har en som blommar vackert emellanåt//Britt

  SvaraRadera
 9. Härligt med blommor i starka färger nu i vitaste vita mars. Skål på dig också! Ett, nej två eller kanske tre glas har det blivit för vi har haft gäster ;-))
  Ha det gott
  Birgitta
  ps
  Gillar den ljust gröna färgen på Linda Lundas kruka. Trappstegen du målat blev jättefin.

  SvaraRadera