onsdag 3 mars 2010

Dagsmejan fortsätter!

Solen verkar lysa på oss idag också. Efter en kall natt så stiger temperaturen raskt. Lika raskt som mitt humör eskalerar i takt med att fler och fler växter och annat tittar upp ur snömassorna:) Rhododendron 'Princess Ann' tittade igår upp så här mycket. Av knopparna att döma verkar det som om det blir en vacker och överdådig blomning i år också. 


Så här såg samma buske ut den 12 maj förra året. En vecka senare var den totalt översållad av blommor. Så enormt att man inte kunde se något grönt alls:)

14 kommentarer:

 1. Oj, ni har 'mer vår' än vad jag har, fortfarande metertjockt med snö i hela trädgården...
  hoppas dock på att snötäcket sjunker undan idag då solen strålar...
  Ha det bra! Kram Ullis

  SvaraRadera
 2. Så mycket vår du redan har! Min lilla Princess Anne syns inte över snön. Lika gott det eftersom rådjuren vandrar runt här på nätterna. Roddeknoppar är smaskens.

  SvaraRadera
 3. Hej Ullis:) vi har meterhögt på vissa ställen där det har lagt sig i drivor. Var inne och kikade på din blogg, härliga bilder på rhododendron;))

  SvaraRadera
 4. Visst är det skönt att solen äntligen lyser på oss! Enl GP idag så har det varit extra solfattigt i år och det märks.... både på humöret och energin - hos mig i alla fall ;)

  I går så skolkade jag från inomhusträningen och begav mig ut i eftermiddagssolen istället och det gav betydligt mer energi tillbaks, än om jag varit inne i en svettig träningslokal ;)

  Njut av solen idag - jag ser den från mitt fönster.... ♥

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig rhododendron! Här har inget tittat fram ur snön ännu, det dröjer nog ett tag! Men solen värmer gott, så man får väl ta en liten tur i solskenet!
  Ha en bra dag!
  /Christina

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att det smälter hos er!
  Det var en söt rhododenron.
  Här skiner solen men det är -8.
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Oj vad lovande det ser ut hos dig. Här har vi fått jättemycket snö så det är då minst metern innan det syns något grönt.
  Men idag blåser det rejält och det är bara 4 grader kallt så det går åt rätt håll.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 8. Underbart att se att våren är på gång någonstans i alla fall! Här kom det massor av snö igår, så det lilla som töat bort är påfyllt igen. Inte kul!
  Vad söt den var den lilla roddisen, tyvärr är ju det en växt som inte gillar Gotland och jag vill inte göra några surjordsrabatter (än).

  SvaraRadera
 9. Nu går det framåt med fart härligt//Britt

  SvaraRadera
 10. Jordmånen på Kinnekulle är ju inte den bästa för såna små raringar.... Solen tar lite på drivorna även här o även om det kommer påfyllning då o då så ska vi väl komma ner till barmark så småningom....
  Har inte kunnat trampa till snön runt buskar o småträd så jag hoppas inte allt för mycket är söndergrävt av sorkarna.....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 11. Jag blundar. Nej, så fin planta är väl värd att visas upp!

  /Anette

  SvaraRadera
 12. Hoppas att vädret håller i sig, för det är verkligen underbart.
  Din Rhododendron ser ju väldigt blomvillig ut.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 13. Mycket vacker 'Princess Ann'! Den verkar ha klarat vintern väl.

  SvaraRadera
 14. Tittat du in hos mig har jag nått värmande till dig!

  SvaraRadera