lördag 20 mars 2010

Holger Hachmann!

Nu har vi varit hemma en stund efter att ha varit på Botan och närvarat på Svenska Rhododendronsällskapet (Västsvenska kretsen) årsmöte. Göran blev för övrigt vald till suppleant;) Efter mötet var Holger Hachmann inbjuden föreläsare från Tyskland. Han driver plantskolan som den tredje generationen. En oerhört duktig och trevlig kille som pratar väldigt bra och tydlig engelska. Att han sedan ser otroligt bra ut gör ju inte saken sämre;)) Här pratar han lite med ordföranden Lars-Olof Tunbrå.
Efter årsmötet var det kafferast och innan vi förflyttade oss till en angränsande lokal för detta var det många som passade på att få lite extra svar på frågor och funderingar. Här är det Michael Zwork som pratar med Holger.
Holger hade även med sig den senaste katalogen, en otroligt påkostad färgkatalog med hela sortimentet i färg 1 kg väger katalogen och han hade med sig 20 st vilka var slut i ett naffs. Många blev utan men de kan beställa senare.
Efter ett mycket bra föredrag där han berättade lite historia om företaget hans farfar startade. Uppdelat på sorter/nyheter, arter och vintergröna och lövfällande azaleor och lite andra saker som gödning och sjukdomar var det ett mycket givande och trevligt möte. Här överlämnar ordföranden en gåva som tack.

6 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att det var ett interesant möte! Annars brukar ju årsmötenm inte vara det mest spännande i livet :-) :-)

  Så katalogen vägde ett kilo!! De har lite att välja på då förstår jag :-) :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Låter som ett mycket lyckat årsmöte..... Det gäller o ha ett bra dragplåster o det hade ni ju tydligen. Ett rikt sortiment i den plantskolan tydligen ;-)
  Var o såg ett fantastiskt ställe uppe i tassemarkerna i norra Bohuslän.... en Rhododentron-dal i en bergsravin med omgivande skog..... Ja du har väl förmodligen varit där.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 3. Kan det möjligtvis ha varit hos Bengt Carlsson? Där har vi varit ja:))

  SvaraRadera
 4. Ser ut som om ni haft en väldigt bra innedag!
  I våra trakter har det varit en alldeles underbar
  utedag.
  Ha det såå bra
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Låter både kul och intressant.
  Hade han inga plantor med sig?
  Vi kanske ses i morgon?
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. oj vad intressant det lät...och lärorikt.
  ha det gott / Berit

  SvaraRadera