söndag 7 mars 2010

Mässan i Malmö!

Igår var en händelserik om än jobbig dag;) Vi (Göran, Birgitta(Glädjekällans Trädgårdsblogg) och jag åkte ner till Malmö och Hem & Villa mässan. Det tog ca 3 timmar att köra men från Malmö centrum till mässan tog det nästan 1,5 timma:( Det var sådan kö till mässan. Men väl där var det jätteroligt. Mycket vackert att se på och en del plantor blev det med hem bl. a 5 st pioner varav i trädpion:) Vi gick runt och insöp atmosfären av vår och sommar och bara njöt:)
Blommande och doftande olvon och azaleor var en lisa för törstande och vårnödiga trädgårdstokar.
Temat på mässan var bröllop och här var det olika arrangemang som visades.
Att få träffa Annika Christensen ( Naturliga Ting Trädgårdsblogg)och Eva Robild ( Med fingrarna i (j)orden) i verkligheten var fantastiskt roligt. Att sedan få köpa deras nya fina bok "En lisa för själen" och få den signerad var ju ännu bättre, tack tjejer:)
En annan bloggvän och keramikvän:) som jag träffade var Helen Johansson ( Gröna funderingar) Här tar hon och Birgitta en liten paus. Efter att vi var nöjda för dagen med mässan åkte vi sedan vidare till Lund och HIH:s årsmöte hos Anette. En mycket lyckad och trevlig dag i många goa och trevliga trädgårdsvänners lag blev det. 

11 kommentarer:

 1. Oj, vad avundsjuk jag blev - alltså inte på själva resan - men på allt kul ni verkar haft! Och så fick ni möjlighet att köpa plantor också, precis vad man behöver just nu. Det börjar ju verkligen suga i trädgårdstarmen. Dessutom hade det varit extra spännande att vara med på H-I-H-mötet coh träffa dom som man bara sett på bild!

  SvaraRadera
 2. Det bästa med mässor (förutom att handla växter och bli inspirerad) är att man träffar så många trevliga människor där! =)

  SvaraRadera
 3. Kan tro att det var trevligt!!!Har hört att mässa i Malmö har blivit mycket bättre. Vi var där för några år sen, men då var det inte mycket trädgård. Så kul att det ändrats!!!
  Carina

  SvaraRadera
 4. Härligt att få åka på en trädgårdsmässa och att få träffa goa bloggvänner! Jag längtar sååå till Älvsjömässan! Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 5. Vad kul att få gå på trädgårdsmässa, jag får vänta ett tag till Stockholmsmässan i Älvsjö öppnar.
  Mariana

  SvaraRadera
 6. oj vad kul att få gå på mässa!!ja jag med längtar nu , till Mässan och bara få träffa alla ska bli kul:)/ Berit

  SvaraRadera
 7. Tack för trevligt sällskap! Fina bilder. Krukar in fynden idag :)

  SvaraRadera
 8. Visst hade vi en rolig dag. Nu skall jag kruka in pionen. Har varit ute och klippt i fruktträden hela eftermiddagen. Underbart väder.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Det är så typiskt. Jag var på mässan förra året och då var ni minsann inte där :)
  Det är som om alla visste att i år ska inte Mari dit, då passar vi på, fniss.
  Nä, allvarligt talat, så tycker jag faktiskt att mässan har blivit bättre, trädgårdsmässigt, mot var den har varit. Sen är det ju alltid kul att få träffa andra, likasinnande.
  Ännu bättre är det ju om man hittar lite att köpa med sig hem.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Det var så kul att få se dig i verkligheten.
  Hoppas det blir fler gånger.
  Hoppas även att du gillar boken.
  Eva skriver så bra....
  Kul med alla dessa trägårdsvänner.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 11. Så roligt att se och läsa "mässa". Om en månad och en dag är det dags, oj, drabbades plötsligt av mässlängtan!
  /Anette

  SvaraRadera