torsdag 11 mars 2010

Positiva problem!

Nu börjar det att bli lite problem att få plats med alla sticklingar och frösådder. Det är iof trevliga problem för det är ju tecken på att det växer och frodas i vårt paradis:) Här i "fuchsiarummet" samsas från början både fuchsior och frösådder men allt eftersom de växer och skolas om i större krukor så minskar också platsen på bordet. Då åkte först "moderplantorna" av fuchsiorna in i "pelargonrummet" sedan blev det frösåddernas tur. Nu börjar det dock bli fullt på båda ställena, förstår inte detta:)) Så igår fick de stora buskpelargonerna åka ut i hallen (gamla stallgången) Måste ju låta blommande stora fuchsior få ljus.
Här står de stackars förpassade pelargonerna. Men till helgen så flyttar vi in dem och alla stora fuchsior i garaget. Där får de stå på golvet med belysning till det är dags att ta ut dem på logen för avhärdning. Bilen undrar ni kanske, men den har fått klara sig ute de senaste  åren växterna går först:))
När pelargonerna åkte ut i hallen, de stod på bordet förut så blev det gott om plats men nu skolas det ut mer o mer för varje dag så plats behövs. Det är underligt man får aldrig tillräckligt med plats:))
De här små svavelnejlikorna (Dianthus knappii 'Yellow Harmony') behöver inom kort större krukor och således mer plats fast ännu är det ingen fara men det är fler sådder som väntar på sin första utskolning.
Dessa ser jag fram emot att se blomma Stachys coccinea 'Chinook' (Kolibribetonika) den ska tydligen blomma i rött och redan första året samt blomma hela sommaren.
En annan växt som ska bli spännande att se blomma är Dactylicapnos scandens 'Golden Tears' (Guldhjärta) Men som sagt de behöver plats.

20 kommentarer:

 1. ojoj vad det frodas hos dig...helt underbart! Ja det blir nog trång hos många av oss men som du skrev så är det ju positiva problem!! Den där Kolibribetonika verkar spännande. Den får jag googla på! Ha det bra nu! / Irene

  SvaraRadera
 2. Det var helt otroligt vad många sticklingar och frösådder du har!! Det ser väldigt härligt ut!! Vilken fröjd att få sköta om allt detta!! Lyckliga du!!
  // Margot

  SvaraRadera
 3. Härligt, nån som är lika tokig, eller värre rent av? Gud så mysigt det ser ut! Får man köpa en dianthus, de är så snygga!

  SvaraRadera
 4. Oh, snacka om att man blir avis...jag vill oxå ha så mycke plats för sticklingar och frösådder!!!!
  Ha en trevlig kväll!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 5. vojne,vojne hur hinner du vattna allt på sommaren för det är ju inte bara en pellis eller fuchsia??? Stachys coccinea 'Chinook' låter verkligen intressant åså den där dianthusen...blir kul och få se dom stora sen

  SvaraRadera
 6. Det ser fullt ut du har en hel del att pyssla med.
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Berit: Jag säljer alla fuchsiasticklingar på växtmarknader så jag vattnar inte alla hela sommaren:) Men ok det blir en hel del vattning.
  Anette: Det blir säkert någon nejlika över till dig:)

  SvaraRadera
 8. Ja, vad ska man ha bilen i garaget för? Den klarar ju av att stå ute.
  Ser riktigt spännande ut. Du får säga till om du behöver lite rensning ;)
  Ken

  SvaraRadera
 9. Fniss - en växtfabrik :) Jisses.... ja, där ligger vi andra i lä :)

  Det hade väl varit mysigt med en blommig klänning i blomsterfabriken? Klar du skall ha en :) ♥

  SvaraRadera
 10. Du har ju heltidssysselsättning i `stallet´, men vilken trevlig sådan ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 11. Vilken anläggning du har! Underbart att se!
  Lycka till med allt!

  SvaraRadera
 12. Ser härligt ut! Jag ligger många veckor efter med mina sådder.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 13. Men du va härligt!!! Vet du jag fick ropa på min make för att visa att det finns fler som är tokiga! Han tycker att jag ockuperar verandan varje år, vilket jag i och för sig gör, men jag måste säja du är 'värre' :-) Underbart!!

  SvaraRadera
 14. Fantastiskt! Erkänner gärna att jag är avundsjuk, både på din flit och din plats! Min plats består av ett garage som är överfullt av änglar och pellisar, dvs övervintrare...har ingen plats alls längre för frösådder.
  Men det är desto roligare att njuta av dina bilder!

  SvaraRadera
 15. Jag lider med dig och dina ljuvliga problem! Samma sak sker här hemma - det är ett evigt plockande med växterna för att få plats, dessutom är ju inte alla fröer sådda än....
  Svavelnejlikan har jag haft i många år nu och älskar den för dennes älskliga gula färg. Din betonika lätt intressant!

  SvaraRadera
 16. Wow här finns det växtkraft.Klart bilen klarar sej ute.Den ska ju inte växa.Jag börjar också få fullt.Men kanske kan man flytta ut i växthuset snart.

  SvaraRadera
 17. Oj oj.. vilken växtfabrik jag hittade här!
  Du har då gröna fingrar ända ut i topparna.
  Jag läntar efter mina pelargoner.
  Ha en skön helg
  annika

  SvaraRadera
 18. Jisses så mycket! Det är ju rena fabriken! =)
  Å vad det ska bli roligt att komma upp till dig och se allt detta live! Jag har ju lite för stort hus nu när ungarna flyttat - kanske kan man få lite tips av dig hur man kan utnyttja de tomma rummen? Men min bil vill jag ha i garaget! =)

  SvaraRadera