måndag 22 mars 2010

Ännu ett bra föredrag!

Jaha, igår var det dags igen för ett mycket bra och intressant föredrag hos STA Bohuslän och Dalslandskretsen i Uddevalla. Bente Stenberg har fullt upp i inträdeskassan:)
Biblioteket är trots "dataåldern" flitigt utnyttjat. Här är några som funderar på att låna hem några fina fakta böcker. De två  helt nyinförskaffade böckerna ' The Color Encyclopedia of Hosta' och ' Bleeding hearts, Corydalis, and their relatives' av bl. a Henrik Zetterlund från Botaniska trädgården i Gbg blev omedelbart utlånade;) Vilket var roligt eftersom det var just Henrik Zetterlund som var föredragshållare.
Här har han just börjat med att berätta om  'Vår egen trädgård på Kinnekulle' ett mycket bra och intressant föredrag där han på ett lättsamt och trevligt sätt berättade om sina erfarenheter på både gott o ont.

Det var mycket människor som ville vara med och insupa kunskap och fägring och på så sätt stilla sin värsta hunger efter våren:))

Som vanligt var det ett digert "prisbord" och efter föreläsningen drog lotteriet igång och många gick lyckliga där ifrån med både en och flera fina vinster:) Vi vann Penstemon whippleanus (Dysterpenstemon) tror jag den heter på svenska, Serratula coronata ssp. insularis ( Ängsskära ?) och Geum chiloense 'Blazing Sunset' en dubbel röd nejlikrot:)

5 kommentarer:

 1. Kul att det var ett sånt bra föredrag! Oj vilken tur du har som vann så många fina plantor! Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 2. , vad mycket folk det var. Trevligt! Själv är ju jag inte längre medlem i STA Gotlandskretsen utan "endast" i huvudorganisationen och i HIH-kretsen, men vi har lite andra föreningar här som jag är medlem i (Trädgårdsentusiasterna och Gotland Trädgdsön) och det börjar bli lite våraktiviteter i dom också. Så det är nog så att våren är på gång!

  SvaraRadera
 3. Låter som ett mycket trevligt ämne.... Såg en artikel i AoT (tror jag) om den trädgården... Tänk om Henrik ville ha Öppen trädgård på Vårrundan.....
  Fina vinster ni fick... ni har lite flyt ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Vad kan vara en bättre start på "våren" än att få gå på en bra föreläsning, vinna fina priser och träffa trevliga likasinnade trädgårdstokar......Nja vi vet inget annat!
  Mvh Ken & Carina

  SvaraRadera
 5. STA:s möten är verkligen intressanta - imorgon ska jag åka till Alnarp och lyssna på Anettes föredrag om dagliljor. Det ser jag verkligen fram emot! =)
  /Helen

  SvaraRadera